Recent Comments

Kovanlık Köyü

KOVANLIK KÖYÜ
Köye ilk yerleşen Vahap ve Sarı Mustafa kabileleri olmuştur. Daha sonra ki yıllarda köy Karamanoğulları ve Selçuklular arasında nüfus alanı olmuştur. Bölge şiddetli rüzgarlara karşı korunmuş durumda olduğundan arı kovanları bulunmaktaymış ve arı kovanları konulan yer anlamına gelen KOVANLIK adı verilmiştir.

Köy Asar ve Burunkız tepelerinin güney yamacında, doğu batı istikametine kurulmuştur. Köyün arazisi tamamen engebelidir. Köyün yalnızca 4-5 km. ilerisinden Göksu nehri akar. Çok derin bir vadiden geçen Göksu nehrine köyün güneyinden İmrence deresi katılır ve Göksu nehrine ulaştığı yerede Tirki deresi adı verilir. Batısndan ise Kılıçdere suyu akar.

Köy tarım ve meyvecilikle uğraşır. Tahıllardan buğday, arpa, nohut, mercimek ekilmektedir. Bahçelerde yetişdirdiklerini de ilçe pazarında satmaktadırlar.

Köy halkı örf ve adetlere bağlıdırlar. Dini bayramlar da halk birlik ve beraberlik içerisindedir. Arife günü mezar ziyaret edilir. Arife günü doldurulan su ev ve çevresine dökülür. Bayram günü halk birlikte toplanarak yemek yerler. Okul Üçpınar'a taşımalı yapıldığı için milli bayramlar kutlanamamaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !