Recent Comments

Yazdami Koyu

YAZDAMI KÖYÜ
Köyün Tarihi: Köyün ne zaman kurulduğu kesin olarak bilinmemekle birlikte kuruluşunun eski tarihlere dayandığı söylenmektedir.

Köyün Adını Nerden Aldığı: Köyün aşağı kısımları bir zamanlar bataklıkmış, burada çok kaz yaşarmış, kazların çokluğu nedeniyle ilk adı Kazdamı olarak geçmiş, daha sonra adı YAZDAMI olarak değiştirilmiştir.

Köyün Ekonomik Durumu:
Köyde küçük çapta sebze, meyve ve tahıl yetiştirilir. Bozkır pazarında kadınlar pırasa, patates ve yeşillik satarlar. Bahçeler kuyu suları ile sulanır. Erkeklerin büyük kısmı dışarıda mevsimlik işçi olarak çalışır. Köyde azda olsa hayvancılık yapılır.

Köyün Coğrafi Durumu: Bozkır-Konya yolunun 10. km.sinden 1 km. içeridedir. Kuzeydoğusunda Ulupınar, güneydoğusunda Hisarlık Kasabası, güneyinde Hisarlık, güneybatısında Tepelice Köyleri vardır. İklimi karasal iklimdir. Yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlıdır. Coğrafi yapı bakımından eğimli ve koruluk bir alana kurulmuştur. Koruluklarda meşe ve ardıç ağaçları bulunur.

Köyün Kültür Yapısı: Bayramlarda camide toplu namaz kılınır sonra topluca yemek yenir. Köyün bir folklor ekibi vardır. Yazdamı Ekibi olarak ün salmıştır. Çevredeki düğünlerde görev alırlar. Düğünlerde kadın-erkek ayrı ayrı katılırlar. Düğün günü etli pilav verilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !