Recent Comments

Seyrantepe’den Seyreyledik Harmanpınar’ı.

Aslan Mustafa-Eda-Bizim Oralar-Harmanpınar Tempo TV de
23 Aralık 2010 Perşembe uykusuz geceler başlıyor saat 23:15 de Tempo TV de.
Sami Aydın (Aslen Giresun’lu,fakat ben Çat’lıyım diyor)Yönetiminde,Aslan Mustafa-Eda sunumuyla.
Eda yorumu Oralar çalışması,VTR takviyeli gidiyoruz Bizim Oralara, Harmanpınar’a.
Konuşmacılar:
Belediye Başkanımız Osman Güven,
Dernek Başkanımız Muharrem Özkaya,
Piknikler Ağamız Süleyman Özaslan,
Festival Ağamız  Mehmet Sayın,
Katılım Türübünden:
Bozkırlılar Dernek Başkanımız Ahmet Ayyıldız,
Musa Soyucak,Ahmet Şen,Osman Ergüven,Abdullah Uçar,Recep Erdem,Salim Soyucak,Sevgi Güven,Ali Rıza Özaslan.
Ekranları başında, Harmanpınar-Ferhatlar-Gündüğün-Konya-Ankara-İstanbul-Almanya’daki köylülerimiz,Bozkır,kasaba ve köyleri,bizim insanlarımız.
Belediye Başkanımız Osman Güven,
Kasabamızın sorunları,çözümleri hakkında bilgileri,devam eden Kanalizasyon çalışmasında gelinen aşamayı,tamamlanması için ilave katkıları devletimizden beklediğini belirtmiş,
Milletvekillerimiz Hüsnü Tuna(AKP),Mustafa Kalaycı(MHP),verdikleri desdekler için teşekkürlerini iletmiş,
“Tek taşdan duvar olmaz…” Belediye,Dernekler,İnsanlarımız arası birlik-beraberliğin önemine değinmiş,
Yaşadığımız bu güzellikler için emeği geçen herkese şükranlarını sunmuştur.

Dernek Başkanımız Muharrem Özkaya,
Dernek Genel Kurulu,Pilav İkramını,yeni ve taze kan ile derneğimizin yoluna devam etmesini arzuladığını paylaşmış,

Piknikler Ağamız Süleyman Özaslan,
Bu topluluktan duyduğu memnuniyetini,hayır sever köylülerimizi duyarlılığa davet etmiş,verdikçe,daha çok kazandığını belirtmiş,

Festival Ağamız  Mehmet Sayın,
Buraba oluşan  dostluk havasının Harmanpınar’a taşınmasının önemini paylaşmıştır.
Telefonla bağlananlar;
Milletvekilimiz Mustafa Kalaycı;şimdiye kadar olduğu gibi,bundan böyle de Harmanpınar’ın hep yanında olmaya devam edeceğini,sorunlar ve çözümlerinin takipcisi olacağını ifade etmiştir.
Bozkır Belediye Başkanımız Mustafa Uyar,sel felakati dolayısıyla devletimizin alakasına teşekkür etmiş,lakin verilen sözlerin henüz yerine gelmediğini,bir lira paranın dahi Bozkır’a gelmediğini söylemiştir.
Dere Belediye Başkanımız Mustafa Şahin,dün olduğu gibi bugün ve de yarın her alanda Harmanpınar’ın yanında,yardımında olacağını özellikle dile getirmiştir.
Sarıoğlan Belediye Başkanımız iyi dilek ve tememnilerini sunmuştur.
Ankara-Etimesut-Sincan Konyalılar Dernek Başaknımız Mehmet Sorkun,oluşan bu atmosferin derneklerine de taşınmasını temenni etmiş,Musa emmisinin ellerinden öpmüştür.
Bozkırlılar Dernek Başkanımız Ahmet Ayyıldız,bu güzelliklerin geleceğe taşınması,derneğimize sahip çıkmamız gereğini önemle vurgulamıştır.
Musa Soyucak,Belediyemiz çalışmaları,burada oluşmuş güzellikleri çok beğendiğini,hepinize teşekkür ederim diye sözlerini sonlandırmıştır.
Ahmet Şen,Belediyemiz kalması için devletimize çağrıda bulunmuştur.
Osman Ergüven,Sulama suyu için Suğla ve Çağlayan Göletlerinden kasabamızında faydalanması için ilgililerin dikkatin çekmek istediğini ifade etmiştir.
Abdullah Uçar,bir ve beraber olarak bu güzelliklere sahip çıkmamızı istemiştir.
Recep Erdem,birlik ve beraberlik içinde yolumuza devam etmemiz gereğini vurgulamıştır.
Salim Soyucak,derneğimize sahiplenme açısında herkesi göreve davet etmiştir.
Sevgi Güven,kısa ve öz olarak hepinizi seviyorum dedi.
Ali Rıza Özaslan,Meyremin güzel insanları diyerek başladığı konuşmasını,Belediyemiz-Ankara-Konya-İstanbul dernekleri ve Meyre Com İnternet sitesiyle sivil toplum manzumesi bir Harmanpınar’ımız var.
Meyre Com kitabının 2011 Yılında okurlarımızın hizmetine sunmayı söylemiş,kasabamızın sessiz çığlığına,devletimizin ses vereceğine olan inancını belirtmiş,
Harmanpınar:kimimiz içinde yaşar,kimimiz de yaşatır içinde hasretini diyerek özetlemiştir.
Saat ne zaman 01:15 olmuştu bilmiyoruz,Eda’nın yorumu ve çalışmasıyla piste dolan köylülerimiz,bir güzelliği oynarak,heyyyyyyyyyyyyy çekerek,tarihe yolcu ediyordu.
Harmanpınar’lılar belki de tarihinde yaşanmamış bir uykusuz geceler yaşamış,ilk horozların öttüğü saatlarde ayakta,içleri Harmanpınar özlem ve hasretiyle dolu-dolu yeni güne başlamak için hanelerine çekilmiş,Meyreli düşler görmek umuduyla.
Tempo TV,Sami Aydın,Aslan Mustafa-Eda,-Pervez Aliyev,Konset Turizm,Maddi,Manevi,katkı,katılımı olan köylülerimize,Milletvekili-Belediye-Dernek Başkanlarımıza,Ağalarımıza,varlık sebebimiz insanlarımıza,mesaj ve telefonlarla bizimle olanlara minnet,şükran ve teşekkürlerimi sunarım.
Her Şey Harmanpınar İçin




Yorum Gönder

5 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Güzel bir gece olmuş teşekkürler abi. Bu kanalın bu programının yapımcılarına bir olaydan ötürü kızdığım için ne izliyorum yayınları nede çekip internete atıyorum. Sadece yapılan içerikleri yayınlıyorum.

    Gerçekten güzel organizasyonlar ilçemiz adına güzel tanıtımlar. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Bozkır,Kasaba ve Köylerinin güncel haberlerine,gelişmelerine,faaliyetlerine yansız ve tarafsız olarak,Bozkırlılığı öne çıkarıp,Siristad Com da baş köşeye oturtuğunuz için minnet
    ,şükran hislerimle,teşekkürü bir borç bilirim.

    Sitenize,size ve Bozkırlılara yakışan da budur.
    Baki selamlar Toprağım,Yakub'um.

    YanıtlaSil
  3. programın ilk bölümününde belediye başkanı tutuk,heyecanlı ve istim üstünde gibiydi,dernek başkanı koltuğa yayılmış bir vaziyette bitsede gitsek der gibiydi,piknik ağası kendinden emin, sultan süleyman edasıyla etrafı süzüyordu,festival ağası ağalık vermekle olur sözünü kanıtlarcasına çekmişti ağalık elbisesini, stüdyodaki ve telefondaki konuşmacıların ortak söylemlerinin hiçbirinde 2 km. uzaklıktaki ferhatlar ve 1 km. uzaklıktaki gündüğün mahallelerinin adlarını bile söylemekten özellikle imtina etmeleriydi, oysa ferhatlarda +- 100 nüfus, gündüğünün +- 50 civarında nüfusu vardır, şehir dışında yaşayan ferhatlarlı +- 650 ve gündüğünlü +- 500 nüfus vardır, bu arada hakkını yemeyelim ali Rıza bey ve Aslan Mustafa en azından ferhatlar ve gündüğünün hatrını almışlardır, kendilerine müteşekkirim, sakın birileri çıkıpta bizde ayrım filan yok demesin, 100 000 adet dikilen fidanların kaç tanesi ferhatlara ve gündüğüne dikilmiş onu lütfen açıklayın.

    YanıtlaSil
  4. Bundan 12 yıl önce bir bayram sabahı saat 10: 00 suları Harmanpınara gitmiştim. Meydanda bir tek canlı bile yoktu. Normalde de sakin bir belde olduğunu biliyordum. Ama bayramdı.. Sıla -İ rahim felan...

    O gün düşündüm ki Harmanpınar halkı harmanpınarı sevmiyor, özlem duymuyor. Çünkü aynı gün Dere Kasabasında iğne atsan yere düşmez bir kalabalık vardı her bayram ki gibi.

    Gusura galman ağalar. Sözüm meclise, meclisinizedir.İstediğiniz televizyon programına çıkın, istediğiniz ağalık kürküyle ahkam kesin Harmanpınarda yaşayan on genci o belde de tutamıyorsanız..Para ağasısınızdır.

    YanıtlaSil
  5. yalniz harmanpinar mi boş.bozkirin tum koyleri boşaldi. nedeni ne .nufus artiyor tarla kuculuyor/yatirim yok'fabrika yok.genc nufus rizkini temin etmek için tabiiki gurbete gidecek..

    YanıtlaSil

...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !