Recent Comments

Kildere Köyü

KİLDERE KÖYÜ
Köyün Tarihçesi: Kildere köyünün kuruluşu rivayetlere göre Anadolu Selçuklu Devleti'nden sonra Beylikler dönemine rastlamaktadır. Sürekli olarak her dönemde göç vermiş olması nedeniyle nüfusu bugün bile hala 402 olarak tespit edilmektedir.

Köyde Okuma Yazma Oranı: Köyümüzde okuma yazma oranı %90'ı aşmaktadır. Yapılan araştırmalara göre köyde okul çağında olup da okula gidemeyen öğrenci bulunmamaktadır.

Köyün Geçim Kaynaklar-Ekonomik Durum: Tarım arazisi kısıtlı olan köyde insanlar geçimini başka bölgelerde tarım işçiliği yaparak sağlamaktadırlar. Süt satışından da bir miktar gelir elde edilmektedir.

Köyde Uygulanabilecek Projeler: Halıcılık, arıcılık, meyvecilik v.b. projeler geliştirilerek yaygınlaştırılabilecek ekonomik getirisi olan projeler arasındadır.

Köyün Hizmet Bekleyen Alanları: İçme suyu köyde maliyeti çok yüksek olarak elde edilebilmektedir. Maliyeti düşürülmesi için köklü çözümler üretilmelidir.Köy halkının sağlığı açısından içme suyunu iyileştirecek tedbirler alınmalıdır. Köy içerisindeki yollar düzeltilerek ilave yollar açılmalıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !