Recent Comments

Bozkır`da Polis Teşkilatının 168.Yıldönümü Kutlandı



 10 Nisan Polis Günü dolayısıyla İlçemizde çeşitli etkinlikler düzenlendi.
Bozkır Hükumet Konağı önünde saat 10.00’da başlayan programa, Bozkır Kaymakamı Mustafa Koç, Bozkır Belediye Başkanı Mustafa Uyar, İlçe Jandarma Komutanı Umut Aşık ve Bozkır Kurum Kuruluşlarının daire amirleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşından sonra Bozkır İlçe Emniyet Amiri İlhan İnanoğlu günün anlam ve önemini belirtir konuşmasını yaptı. Bozkır Kaymakamı Mustafa Koç üstün başarılı Polislerimize ödüllerini verdikten sonra tüm polislerimizin Polisler günü kutladı. Polis yakını miniklerimizin şiirlerinden sonra Bozkır Hükumet Konağı önündeki program son buldu.
Bozkır Hükümet konağı önündeki programdan sonra katılımcılara Bozkır İlçe Emniyet Amirliğinde ikramda bulunuldu. Gün içinde Bozkır İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekipler her sene olduğu gibi yardıma muhtaç aileleri ziyaret ederek polis vatandaş dayanışmasını sağladılar.



Bozkır İlçe Emniyet Amiri İlhan İNANOĞLU 10 Nisan Polis günü etkinlikleri için günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
İnanoğlu konuşmasında;
Bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetinin teminatı Türk Polis teşkilatının 168. kuruluş yıldönümünü sizlerle kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğumuzu belirterek, hepinize hoş geldiniz diyor, en içten saygılarımı sunuyorum.
Şanla, şerefle yazdığı 167 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatımız. 168. kuruluş yılına girerken, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu taşımaktadır.
Türk Polisi, çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmelere paralel olarak asil milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemiştir.
Türk Polis Teşkilatı kuruluşundan günümüze yurdumuzda huzur ve güveni sağlamayı, insanlarımızın can, mal ve namusunu korumayı, yardıma muhtaç olanlara yardıma koşmayı.
hukukun üstünlüğünü ve hâkimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir.
İstiklal ve adalet aşığı aziz milletimizin evladı olan Türk Polisi hain, kahpe ve bölücülere göz açtırmayarak yurt savunmasında ön saflarda olmuş, yüzlerce şehit vermiş, gazi olmuş ve kahramanlık destanı yazmıştır. Bu uğurdaki azmi ve gayreti asla sarsılmayacaktır.
Bizler bu görevi yerine getirirken, demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin bir kurumu olduğumuzu asla unutmuyoruz. Çünkü adalete dayanmayan güç zorbalıktır; kuvvete dayanmayan adalet acizdir. Hukuk devletinde Polis adalete dayalı bir kuvvettir. Korkulan değil, güvenilen bir güçtür. Kuruluş gayesi devletin otoritesinin, yurdun her köşesinde var olduğunu hissettirmektir.
Türk Polisi, insan haklarına saygılı, demokratik bir hukuk devletinin önemli bir kurumu olmanm gururu ve bilinci içerisinde görevini en iyi şekilde yerine getirmeye devam edecektir. Dün olduğu gibi bugün ve daima Atasının izinde milletinin hizmetindedir. Olayların önlenmesi - suçluların yakalanabilmesinde halk desteğinin ve Polis Vatandaş diyalogunun başarıya ulaşmada ne kadar önemli olduğunun bilinmesi gerekir. Kendi-huzuru ve dolayısıyla hepimizin huzuru için halkımız Polisine güvenmeli ve yardımına koşmalıdır. Daha güzel günler için Polis Vatandaş el ele olmalıdır.
Teşkilatımızın 168. kuruluş yıldönümünü tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de büyük bir coşkuyla hep birlikte kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Bu vesile ile devletimizin ve milletimizin selameti uğruna hayatını feda eden arkadaşlarımızın aziz hatıralarını rahmetle anıyor, emekli ve gazilerimiz ile halen görevleri başında olan mensuplarımıza ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor sizlere personelim adına en derin saygılarımı arz ediyorum.




Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !