Recent Comments

AK Parti Bozkır Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Ünal ile Röportaj

AK Parti Bozkır Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Ünal ile Röportaj
Geçtiğimiz günlerde aday adaylığı yarışına giren bir diğer isim ise Mustafa ÜNAL oldu. Ünal ile kısa bir röportaj la  kısaca düşüncelerini sizlere aktarmak istedik. Samimi bir şekilde sorularımızı cevaplaya ÜNAL düşüncelerini bizlerle paylaştı.

1) Aday adaylığınız bazı çevreler açısından sürpriz bir gelişme oldu. Aday olmaya nasıl karar verdiniz?
Aday olmayı geçen seçimlerden önce de düşünmüştüm. Ancak bu seçimlere nasip oldu. Yerel Yönetimlerde Ak Partinin iş bilen kariyerli, liyakat sahibi, yönetmeyi bilen ve teknik konularda uzman kişilere ve Ak kadrolara ihtiyaç olduğunu bildiğim için karar verdim.
2) Adaylık sürecinde yapılan anketlerde “popülerlik” kriteri bazı adaylar için avantaj sağlarken bazıları için dezavantaja dönüşüyor. Siz bugüne kadar kamuda idarecilik yaptığınız için politikada aktif bir şekilde yer alamadınız. AK Partiden aday gösterilirseniz nasıl bir tanıtım ve çalışma yürüteceksiniz?
Ben ve ekibime nasip olduğu takdirde; bu seçimlerde sandık başına gidilen tarih Bozkır’da DEĞİŞME, GELİŞME VE ÇAĞDAŞLAŞMA’ nın tekrar başladığı, heyecanın, cesaret, azim ve kararlılığın Bozkır’ı kapladığı yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır.
  Günümüzde tüm etkileriyle yaşanan hızlı kentleşme süreci yerel yönetimlerimizi giderek büyüyen bir sorunlar yumağı ile karşı karşıya bırakmaktadır. Belediyeler bir yandan mevcut hizmetleri daha yaygın ve daha iyi sunmak zorunda kalırken, öte yandan da farklı ve yeni büyükşehir’e bağlanan mahallelere kentsel hizmetlere olan talebi karşılamaya çalışmaktadır.
Bu kapsamda giderek artan ve çeşitlenen hizmet talebini giderek azalan kaynaklarla göğüslemek zorunda kalan belediyelerde “YÖNETİM” olgusu  her geçen gün daha büyük bir önem kazanmaktadır.
İşte bu anlayışla Bozkır, 30 Mart’ta önemine ve ağırlığına uygun bir şekilde yönetime kavuşacaktır.

   Yönetimimizde;

   *Öncelikle insanlara önem ve değer vereceğiz.
   *Katılımcı bir liderlik örneği göstereceğiz.
   *Yeniliklere açık bir çalışma tarzı uygulayacağız.

   İnsanlar arasında eşitsizliğe, ayrıma, ayrıcalığa yol açabilecek her türlü iktisadi, toplumsal, kültürel, siyasal engeli ve dengesizliği yok etmek öncelikli hedefimizdir.

   Demokratik açıdan; katılımcılık, doğruluk, etkinlik, üretkenlik, tarafsızlık, belediyemizin temel ilkesi olacaktır.

   Ben ve arkadaşlarıma nasip olduğu takdirde, İlçenizden biri ve içinizden biri olarak belediyeyi yönetirken belirlediğimiz ilkeler doğrultusunda İlçemiz için önümüze bazı hedefler koyduk. Gün geçtikçe iyiye doğru giden ülke ekonomisi ile birlikte hizmetlerimize, icraatlarımıza başlanılacak ve her geçen gün artan ve yeni bir heyecanla çalışmalarımızı yapacağız.

   Bütün hizmet ve kararlarımızda insanların bir arada, bir yönetim etrafında yaşamasının koşullarını oluşturan hukukun üstünlüğü ilkesini; tüm hemşerilerimizin çıkarının gözetilmesi anlamına gelen kamu yaranının önceliği ilkesini ve kent bütününde yatırımların hakkaniyetli dağıtılması olarak özetleyebileceğimiz mekansal adalet ilkesini uygulamalarımızı belirleyen çerçeve olarak değerlendirip, hizmetleri keyfilikten uzak, kamuoyu denetimine açık, planlı ve programlı bir biçimde yürütmeyi hedefledik.

   İktidar partisinin avantajlarını genel yaklaşımımızdan sapmadan hedeflediğimiz bir çok uygulamayı gerçekleştirme hedefinin mutluluğunu değerli hemşerilerimle şimdiden paylaşmak isterim.

3) Belediye Başkanı olursanız gerçekleştirmek istediğiniz en büyük proje nedir?
Çok zor bir soru olduğunun farkındayım. 2009-2014 seçim atmosferindeki Aday Adayı arkadaşlarımızın bütün projeleri yapılanlar ve yapılamayanlar hep hafızamda ve elimde mevcut bulunmaktadır. 2014 seçimlerinde sunulan projelerinde bazıları benim projelerim içerisinde yer almaktadır. Bazı projelerin neden yapılmadığını ve yapılamadığını bir teknik kişi olarak iyi biliyorum. İmar uygulaması yaparak yapılacak yatırımların yerini temin ettikten sonra bütün projelerin önünü arkadaşlarımla ve ekibimle beraber aşacağız inşallah.
4)  Diğer aday adayları ile ilgili ne düşünüyorsunuz?
Hayırlı olacaksa olsun diyerek Cenab-ı Allah’ tan niyaz ediyor ve diğer adaylara da en kalbi duygularımla hizmet kervanında yer alma cesaretlerinden dolayı başarılar diliyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum diyerek röportajı tamamladı. Bizde kendilerine bu samimi konuşmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.


Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !