Recent Comments

Karacahisar Köyü

KARACAHİSAR KÖYÜ
Karacahisar köyünün Aliçerçi köyünden İbrahim Efendi isminde bir kişi tarafından kurulduğu söylenmektedir. Köyde belirli bir tarihi eser yoktur. Yalnız köyün belirli bir mevkiinde (Asar denilen bölge) eski yerleşim kalıntılarına rastlandığı söylenmektedir.

Köy Toros Dağları'nın kolları olan dağların arasında kurulu dört tarafı dağlarla çevrili küçük bir yerleşim birimidir. Köy içerisinden geçen Çarşamba Çayı köye ayrı bir güzellik vermektedir. Dağlık kısım genellikle taş ve kayalıklardan oluşmaktadır. İklimi, karasal iklimdir. Köy ortasından Çarşamba Çayı geçmektedir. Dağ örtüsü ağırlığı meşededir. Bu ağaçlardan başka ladin, ardıç ve türleri ağaçlar vardır. Arazi durumu çok azdır. Köyün yararlandığı arazi Çarşamba çayı kenarlarıdır. Köyde hububat ekimi yok denecek kadar azdır. Çayır alanları yok denecek kadar azdır.

Köyün küçük olması, geçim zorlukları ve iş yerinin olmaması nedeniyle nüfus artışı görülmemektedir. Diğer il ve ilçelere göç olmaktadır. Nüfusun tamamı okuma-yazma bilmektedir.

Köyde fazla iş sahası yoktur. Herkes kendi işi ile uğraşmaktadır. Yaz ve sonbahar aylarında başka il ve ilçelere çalışmaya gitmektedirler.

Köy çevre turizmine açık değildir. Tabii güzellikleri oldukça iyidir. Köy ortasından geçen Çarşamba çayı bölgeye ayrı bir güzellik vermektedir. Ulaşım iyidir. Bazı kış aylarında yolların kapandığı görülür.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !