Recent Comments

Yolören Köylüleri ve Özel İdare


Bir süre önce Bozkır Postası Gazetesi olarak “Fart’a Göktaşı mı düştü?” başlıklı haberimiz gazetemizin internet sayfası aracılığıyla Bozkır dışında da yoğun ilgi görmüştü.

Haber başlığı aslında bir teşbih benzetmeden ibaretti. Meydana gelen doğal olay ise hiçte hafife alınacak cinsten bir haber olamazdı.
100 tonun üzerindeki kaya kütlesi yağışlar nedeniyle toprak kayması sonucu Karacadağ eteklerinden koparak çevrenin ağaç ve bitki örtüsünden mahrum olmasının da etkisi sonucu Yolören Köyünün yanı başındaki bahçelere giden yolu da aşarak, şans eseri her hangi bir kazaya neden olmadan köylünün sebze ve meyve bahçelerini suladığı (kanalı) arığı kapatmıştı. Böylece ilerideki günlerde köylünün bahçelerini sulamaları engellenmişti. Bu haberimiz üzerine kaymakamlık makamı olay yerine gönderdiği memurlarınca derhal inceleme yaptırmıştı. Görevli memurlar tehlike arz eden başkaca kaya kitlelerinin olup olmadığının tespitini yaparak arığı kapatan kaya kitlesinin ise kaldırılması gerektiği hususundaki raporlarını makama arz etmişlerdir. 


Köylünün bahçelerinde çalışmaya başladıkları bu günlerde su arığındaki devasa kaya kütlesinin kaldırılması amacı ile bu defa Yolören köylüleri kaymakamlık makamına yazılı ve sözlü müracaat ile kaya kütlesinin kanaldan (arıktan) kaldırılması için müracaatta bulunmuşlardır.

Kaymakamlık makamının anında konuya duyarlılık göstermesi üzerine yine makamın talimatı üzerine ilgililerce gerekli operasyon başlatılmıştı. Paletli büyük bir kompresör yine uzun bir tır aracı ile köylünün heyecan ve hayret dolu bakışları arasında maharetli tır aracı sürücüsü ve yine becerikli paletli kompresör operatörünün köyün dar yolları ve alanındaki zahmetli manevrası, yoğun uğraşıları sonucu 100 tonun üzerindeki devasa kaya kütlesi tabiri caizse kısa zamanda un ufak edilmiş ve su arığı da temizlenerek kütleden arta kalan taş parçaları orta yerden bu görevlilerce kaldırılmıştır. Böylece köylü memnun edilmiş ve sevindirilmiştir. 
Bozkır Kaymakamlık Makamına ve emeği geçen yetkili ve sorumlulara Yolören Köylüleri minnet ve teşekkürlerini gazetemiz aracılığı ile sunuyorlar.

Haber: Ankaralı Ali Erzincan 







Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !