Recent Comments

Grup Kanalizasyon İnşaatından 720 İş Günü Başladı.

Bozkır için hayati öneme sahip olan Sorkun, Dere, Çağlayan Beldeleri ve Bozkır İlçesini  de içine alan 7.469.000 TL. değerindeki “ARITMA TESİSİ” Grup Kanalizasyon İnşaatı başladı.

İhaleyi 7.469.000 TL.’ye alan Esen İnşaat Ltd. Şti. yetkilisi Bünyamin ERDEM konu hakkında şu bilgileri verdi; %75’i İller bankası hibesi ile almış olduğumuz bu ihaleye Ramazan Bayramından sonra ilk kazmayı vuracağız. Toplam 85700 metre uzunluğunda olan boru sistemindeki borular tamamen Beton Borulardan oluşuyor. Müteahhit firma Esen İnşaat ltd. Şti. olarak bu işi 720 gün gibi çok kısa bir süre içinde teslim edeceğiz. Döşeyeceğimiz borular entegre contalı olup, döşenecek borular Robot izleme ve görüntüleme metodu ile kontrol edilecek. Hat üzerindeki 462 metre yatay delgi (tünel sistemi) ile çalışacağımız yerlerde var. Sorkun, Dere, Çağlayan ve Bozkır hattı Çarşamba çayı içinde olmayacak. Çarşamba çayının kenarından geçecek olan hat, sadece Bozkır merkezde arıtma tesisine kadar olacak olan  kısımda Çarşamba çayının iki yakasından geçecek. Sorkun Kasabası ve Arıtma tesisi arasındaki hat boyunca toplam 900 adet havalandırma bacası olacak. dedi. Şantiyelerini halk arasında camızharmanı mevkii diye bilinen yere kurmaya başlayan firma yetkilisi son sözünde ise; ilk olarak şantiyemizi kurmaya başladık, bütün  rutin işlemlerimizi Ramazan Bayramı öncesi bitirip bayram sonu ilk kazmayı vurup bir an evvel bitirmeyi planlıyoruz şimdiden hayırlı olsun dedi.

ARITMA TESİSİ HAT GÜZERGAHI İLÇE MERKEZİNİN NERESİNDEN GEÇECEK?

Konu ile igili bilgi veren Bozkır Belediye Başkanı Mustafa UYAR, Grup kanalizasyon inşaatı boru hattı ilk olarak, Arıtma Tesisinden başlayacak. Çarşamba çayımızın her iki tarafından geçecek olan iki  hattan oluşacak. Hatların güzergahı ise şöyle, hattın birisi, Büyük Cami önünden, Anıt Meydanı, Ziraat Bankası önü, Kütüphaneden Çevre yoluna  ulaşacak. Diğer hat ise Arıtma tesisi, Demirasaf Cd. Akgül Restaurant önü, köprü başı, Belediye Binasının önünden Çevre yoluna ulaşacak. Burada her iki hat birleşerek tek hat üzerinde Sorkun Kasabamızda son bulacak.

Belediye Başkanı Mustafa  UYAR daha sonra Proje hakkında son olarak şunları kaydetti;
Bozkır için önem arz eden bu projenin yapım aşamasında belki Bozkır halkı için sıkıntılar olabileceğine dikkat çeken başkan Uyar, geçmişteki yönetimlerin beş yılda yapmaya çalıştıklarını biz bir yılda yapıyoruz dedi. Amacının daha yaşanır bir Bozkır olması istediklerini belirten Mustafa Uyar, sıkıntıyıda beraber çekeceğiz, keyfinide beraber süreceğiz dedi. Bozkır Belediyesi olarak atılımların devam edeceğini bu yıl içinde bir çok projeyi hayata geçireceklerini belirtti.

BELEDİYE OLARAK BAZI YOLLARIMIZI NEDEN YAPMADIĞIMIZI HALKIMIZ DAHA İYİ ANLAYACAK ve BİZE HAK VERECEK.

Belediye başkanı UYAR  ‘’Kanalizasyon un daha önce nereden geceçeği belli olmadığından  bazı yol çalışmalarını ertelemiştik çünkü yolların yap-boz ‘a dönmemesi ve aynı zamanda bunun maddi külfetinin ve zaman kaybının hem Belediye olarak hem de Bozkır halkı olarak  bizim çekeceğimizi’’ de dikkat çekti. Belediye Başkanı Mustafa UYAR  çalışmalarda Bozkırlı hemşerilerimizin mağdur olmaması için ellerlinden geleni yapacaklarını da  sözlerine ekledi.

Etiketler

Yorum Gönder

6 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Bozkır'ımız için Hayırlı Uğurlu olsun diyoruz. Gerçekten sevindirici bir haber.

    YanıtlaSil
  2. Karacahisarımızın içinde bulunmayan bu proje hiç bir işe yaramayacaktır.Sadece ufak bir prosedür yüzünden karacahisarı projeye katılmaması çok büyük bir hata olacaktır.Amaç suyun temiz olarak gelmesi ise projeyi onaylayan yetkililer suyun doğduğu yerde kurulu olan ve atıklarının tamamını hiçbir arıtma vss olamadan çaya bırakan karacahisarımızı projeye neden dahil etmediklerini soruyoruz.uretilen bahane yok orası köymüş iller bankası oraya bütçe ayıramazmışmış mış mış.Proje bu haliyle istenilen verimi vermeyecektir.Yetkililerin bu hatayı bir an önce gidermeleri dileğiyle.

    YanıtlaSil
  3. HAYIRLI UĞURLU OLSUN BOZKIRIMIZA...BOZKIR MERKEZ BAYAĞI DELİK DEŞİK OLACAK DESENE AMA BUNA DEĞER BOZKIR İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE...İNŞAALLAH PROJEDEN SONRADA SN.BAŞKANIMIZ SAYASİNDE BOZKIRIMIZIN YOLLARI DAHA GÜZEL OLACAK...DAHA ÖNCELERİ GÖSTERMELİK YOL YAPIYORLARDI BU KONUDA BAŞKANA KATILIYORUM BOZACAN NİYE YAPIYON YALNIZ PROJEDEN SONRA GERÇEKTEN YOL YOL DİYE BAĞIRAN VATANDAŞLAR İYİ ANLAYACAKTIR...BAŞKANIMIZADA ALLAH KOLAYLIK VERSİN ÇÜNKÜ İŞİ BİR HAYLİ ZOR BAYAĞI BİR YER ALT ÜST OLACAKMIŞ...SAYGILAR...

    YanıtlaSil
  4. Yanılmıyorsam bu projenin sahibi Sayın Mustafa Uyar değil. Bu konu hakkında net bilgisi olan paylaşsın. Sayın Mustafa Uyar başkanın büyük gayretleri ile projenin yapım süreci hızlı işlemiştir.

    Bu proje hayata döndüğü an Bozkır bir ayıptan bir günahtan kurtulmuş olacak.

    Bu projeye bir çakıl taşı dahi olsun taşıyan gerek fikri gerek fiziki emek harcayan her kişiden Allah razı olsun...

    Lakin Karacahisar köyünün proje kapsamı dışında kalması Türkiye ayıbıdır... Sayın vekillerimize ve sayın burokratlarımıza bu konuda ciddi iş düşüyor.. Umarım Çağlayan Göleti gibi sunni bir gündem peşinde Ankara senin İstanbul benim koşuşturanlar bu işin takipçisi olur ve Karacahisarda dahil olur.

    YanıtlaSil
  5. projenin sahibini bilmem ama başkanın bu konuda baya koşturduğunu biliyorum birde herkesin yollar konusunda sıkıntısı vardı ve başkan uyar heryer kazılacak hattın tam nerden geçtiğini bilmiyoruz az bekleyelim dediğini iyi biliyorum.kendisine hak verdim.karacahisar da projede yoksa tabi vekiller aracılığıyla halletmek lazım. saygılar.

    YanıtlaSil
  6. kanalizasyon için kazılan yerlerin üzerine bir ince kum dökseler arabalarımız eskimez ya..

    yada üzerinden bi iş makinası götürseler böyle yol bozulmaz bide yağmur yağsa şuna bozkırın her yeri camurdan geçilmezz

    YanıtlaSil

...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !