Recent Comments

Evetçi” Başkan Uyan’a Rozetini Başbakan taktı.

İlçemize bağlı Sarıoğlan kasabası MHP'li Belediye Başkanı Hüseyin Uyan, geçtiğimiz hafta, 12 Eylül Referandumunda “evet” diyeceğini basına açıklamıştı. Açıklamaların ertesi günü de MHP’den istifa etmişti.

MHP’den istifa eden Sarıoğlan Belediye Başkanı Hüseyin Uyan’a, geçtiğimiz Cumartesi günü Konya’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından da Ak Parti’nin rozeti takıldı. Böylece Başkan Uyan Ak Parti saflarında yerini almış oldu
.



İlçemize bağlı Sarıoğlan Kasabası Belediye Başkanı Hüseyin Uyan, Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte AK Parti saflarına katıldı. Uyan, bundan böyle AK Parti saflarında beldesine hizmet edeceğini söyledi.
İlçemize bağlı Sarıoğlan Belediye Başkanı Hüseyin Uyan, Ak Parti saflarına katıldı. 2009 yılında yapılan yerel seçimlerde MHP'den Sarıoğlan Belediye Başkanı seçilen Uyan, 19 Ağustos 2010 tarihinde Anadolu Ajansı, KON TV ve Bozkır Postası gazetesine
yaptığı basın açıklamasında;12 Eylül'de yapılacak referandumda "evet" oyu vereceğini de açıklamıştı.
Basına yaptığı ilginç açıklamalarla gözlerin çevrildiği bir isim haline gelen Sarıoğlan Belediye Başkanı Hüseyin Uyan’ın, dört MHP’li Belediye Meclis Üyesinden üç’ü de MHP’den istifa ederek Ak Parti’ye geçti. BBP’den de iki Belediye Meclis Üyesi istifa ederek onlarda Ak Parti’ye katıldı.
MHP’den istifa eden ve Ak Parti’ye katılan Belediye Meclis Üyelerinin isimleri şöyle, Mustafa Güney, Durmuş Ali Çakmak ve Kerim Demircan, Büyük Birlik Patisinden istifa eden ve Ak Partiye katılanların isimleri de şöyle, Mustafa Ertuğrul ile Mehmet Ülkü. Böylece Sarıoğlan Belediyesin-deki Meclis aritmetiği değişmiş oldu. 9 Belediye Meclis Üyesinin 8’i Ak Partili 1’i MHP’li olmuş oldu.
MHP ile yollarını ayırdıktan sonra ve bir hafta bağımsız olarak görevine devam eden Başkan Hüseyin Uyan, AK Parti'ye geçebilmek için bir dilekçe ile Bozkır İlçe Başkanlığı'na müracaat etti. Başvurusu kabul edilen Uyan’ın dilekçesinin Konya İl Başkanlığı'na gönderil-diği öğrenildi. Geçtiğimiz Cumartesi günü parti rozetini ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Konya mitinginde taktı.
Sarıoğlan Belediye Başkanı Hüseyin Uyan gazetemize yaptığı açıklamada; “AK Parti saflarına geçmek istememin başlıca nedenlerinden birisi de Ak Parti iktidarı ülkemize çok güzel hizmetler yapmıştır. Gelmiş geçmiş hükümetlerin de en iyisidir. Artık ülkemizi düzlüğe çıkarmak için gecesini gündüze katan bir Başbakanı-mız vardır” diyen Başkan Uyan sözlerini tamamlarken; “MHP’den istifa ettikten hemen sonra, Ak Parti’ye geçmem için belde halkımdan da yoğun istek ve öneriler gelmiştir. Sarıoğlan Belediye Başkanı olarak hem iktidarın yanında olmak, hem de yöreme iktidardan daha fazla hizmet alabilmektir” şeklinde konuştu.
Öte yandan Bozkır Bölgesinde Ak Parti’li Belediye Başkan sayısı 5 olurken, MHP’den istifa eden Başkan Hüseyin Uyan’ın Ak Parti’ye geçmesiyle Ak Parti’nin Belediye Başkan sayısı 6’ya çıkmış oldu. MHP’nin Başkan sayısı da 4’de düştü.

Yorum Gönder

4 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. ülkemizde parti içi demokrasi olsaydı eğer bu başkan hem mhp den istifa etmez hem de evet oyu kullanabilirdi.ama maalesef ülkemizde bu mümkün değil..tüm partilerimizde geçerli bu..karşıt görüşte misin hemen kesin ihrac talebiyle parti komisyonuna..

    YanıtlaSil
  2. Bekir Bey'e katılmakla birlikte bir şey daha eklemek istiyorum belediye
    seçimlerinde partinin halk nezdinde fazla önemi yoktur, önemli olan
    adayın kendisidir, eğer aday uygun bir parti seçerse de hizmet kaçınılmazdır.
    Ben bu bağlamda görüşü ne olursa olsun Başkanın akıllıca bir iş yaptığını düşünüyorum. Son derece yerinde bir hamle...
    Bu konuda Bozkır'ın büyük zaafiyetini de herkes biliyor sanıyorum, her zaman hükümet dışı bir partiden seçeriz başkanları... Ne diyelim, hayırlısı...

    YanıtlaSil
  3. ya kardeş tamam hükümetten seçelim başkanı senin tabirinle hükümetten seçilirse, para akacak. birincisi akp li bld ler ne yapıyor bence hiç.ikincisi sence kim seçilmeliydi akgül mü ,ülker mi, hıncal mı, ya iş yapamayacak adamı hükümetten seçsen ne seçmesen ne.bozkırda mütayit uyardan başka alternatif göster.akp de aday adaylığı olduğu sürece bu iş zor akp iyi araştıracak ve adayını direk belirleyecek.hadi hayırlısı..

    YanıtlaSil
  4. akepe de hangi adaleti hangi demokrasiyi arıyorsun ilçe yönetim hasan hıncalı seçiyor tepeden ülker aday oluyor.... ve sayın vekil hüsnü tuna da gelip belediye seçimlerinde asarız kapatırız ikdidar biziz diyor bunu tüm bozkır dinledi sonuç ortada

    YanıtlaSil

...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !