Recent Comments

DERE DİKİLİTAŞ YAYLASINA CAMİİ

13 Ekim Çarşamba akşamı Bozkır Tarih Ve Tabiatı Araştırma Tanıtma Yaşatma Eğitim Ve Kültür Derneği’nin bir üyesi olan Ramazan DENİZ arkadaşımızı ziyaret için Dere Kasabasına gittik. Dere kasabası her zaman olduğu gibi cıvıl cıvıldı. Bu kasabadaki insan hareketliliği diğer kasabalara nazaran biraz daha fazladır her zaman

Arkadaşlar ile yeni kurduğumuz derneğin geleceği ve işleyişi hakkında istişare ederken,  oradan geçen Dere Kasabası Öğrencilerine Yardım, Kültür Ve Eğitim Derneği başkanı Sayın Sabri Sevinç ‘’ hoş geldiniz gençler’’ diyerek bizleri selamladı. Bizde hemen Sabri Bey ‘e Derneğimizin kurulduğunu ve bundan sonra Bozkır ve çevresi için hizmetlerimizde daha aktif olacağımızı aktardık. Kendisi de memnuniyetini belirterek kendi hizmetlerini paylaşmak istedi.

Bizlere Dere/Dikilitaş Yaylasına yapılmakta olan camii projesi hakkında bilgi sunan Sabri Bey, caminin yapımının 2009 yılında planlandığını ve 2010 yılı yaz aylarında temelinin atıldığını ve inşaatın maliyetinin karşılanmasında Dere Kasabasına daima yardım eden bir Dere evladı olan, Sayın avukat Mehmet GÜN, yine hemşerimiz Kamil Kalay başta olmak üzere birçok Dere aşığının katkıda bulunduğunu aktardı. Dere Belediye Başkanı Dere İlköğretim Okul Müdürü ve Dernek Yönetim Kurulu’nunda büyük destek sağladığını ekleyip kaba inşaatın bittiğini çevre düzenlemesi ve iç tasarımın ( minber, mihrap kürsü vs.) ise maddi yetersizlik yüzünden çok yavaş ilerlediğini bu çalışmaların hızla tamamlanıp bir daha ki yayla göçümüne ibadete açılmasını çok istediklerini bu yüzden halkımızdan destek beklediklerini vurgulayan Sabri Bey, gazetemize teşekkür ederek aramızdan ayrıldı.
İki hafta önce yerinde görme fırsatımızın olduğu cami inşası kısaca şöyle. İki katlı üst katında yatakhane ve mutfak olan camimizin birde minyatür minaresi var. Cami arsası olarak Dikilitaş Yaylasında daha önce mevcut olan fakat zamanla yıkılan camiinin yerinde yapılmıştır.
Yaylalarda yaşayan insanların büyük sıkıntılarından biriside şüphesiz ibadethane eksikliğidir .  Cuma namazı ve Bayram namazı gibi Cemaatsiz kılınamayan namazların kılınabilmesi için yayladan inmek yayla insanının işlerinde aksamaya neden olabiliyordu. İnşallah bu cami inşası tamamlandıktan sonra Dere Dikilitaş yayla ahalisi bu sıkıntıdan kurtulmuş olacak.

Bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederiz.
Şunu vurgulamadan geçmek istemiyorum. İnsan ölünce amel defteri kapanır. Fakat geride bıraktığı ilim, hayrat, evlat kıyamete kadar amel defterine yazılır…

Bu caminin tamamlanması için destek vermek isteyen, amel defterim açık kalsın isteyen lütfen yardımlarını esirgemesin.
Yardımlarınızı Dere Kasabası Demirci Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz’e ve emekli öğretmen Sabri Sevinç’e makbuz karşılığı verebilirsiniz.


Sırıstat Haber Merkezi: Hüseyin DUMRU











Yorum Gönder

2 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. dere spor rengi sarı siyahtır14 Ekim 2010 19:49

    dere kasabsındaki insan hareketlilği diğer kasab köylere göre fazladır:) on numaram

    YanıtlaSil

...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !