Recent Comments

Tüfekçi Başkı mı Yapıyor.

Bozkır-Akseki Manavgat ve Antalya Yolu yapım çalışmalarında sona yaklaşılırken projenin değiştirilmesi yönünde baskı yapıldığı iddiası huzursuzluğa neden oldu 1988 yılından bu yana devam eden Bozkır-Akseki Manavgat ve Antalya Yolu yapım çalışmalarında sona yaklaşılırken proje değişimi için baskı yapıldığı iddia ediliyor. 20 yıl önce başlanılan, önemli bir kısmı şimdiye kadar tamamlanan ve kalan kısmın da ihalesi yapılarak her türlü yer tespiti, Orman Müdürlüğü’nden izinleri alınan ve ağaçların kesilmesi için işaretlenen yolun son kısmı politik çekişmelere sahne oluyor. İddiaya göre AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, projenin son bölümünün değiştirilmesi yönünde çalışma yürütüyor.
YOLUN 24 KM’Sİ BİTİRLDİ
Bozkır’ı Antalya yoluna bağlayacak yolun şimdiye kadar 24 km’lik kısmının bitirilerek asfaltlamasının yapıldığı öğrenildi. İkinci etap olan 10,5 kilometrelik kısmı ise 30 Mart 2010’da ihale edildi. Fakat ihaleden sonra itirazlar olunca eksik evraklarından dolayı ihaleyi alan firma elendi. Ardından iş ihalede ikinci olan Öztaşbaşı İnşaat AŞ’ye verildi. Buna yapılan itiraz da raddelince Karayolları Bölge Müdürlüğü işin yer teslimini ilgili firmaya yaptı. İşi bitirme süresi ise 360 gün olarak belirlendi.

AKILLARDA SORU İŞARETLERİ
Mevcut yol ilk açıldığı günden buyana Zirve Dinlenme Tesisleri’nin hemen yanından Yalıhüyük yaylası Kuruçay ve Bozkır’a ulaşıyor. Şu anda ihalesi yapılan proje de yolun ilk açıldığı güzergâhtan devam etmesini öngören bir proje. Konya Milletvekili Harun Tüfekçi’nin değişmesi için teklif verdiği ileri sürülen projede ise aynı yol üzerinde bulunan başka bir dinlenme tesisinin önüne yol verildiği belirtiliyor. Her türlü işlem yapılarak bir an önce yapımının tamamlanması beklenen yola müdahale edilerek güzergâh değiştirilmek istenmesi akıllarda soru işaretleri bıraktı.

AK PARTİ İLKELERİ İLE BAĞDAŞMIYOR
Seydişehir halkı, Harun Tüfekçi’nin yola müdahale etmesinin altındaki nedenleri merak ederek, “Acaba bu yeni çaba neden kaynaklanıyor? Bu değişiklikten bölgemiz ne tür fayda sağlayacak? Bu yeni düzenlemenin zaman ve ekonomi açısından karşılığı ne olacak?” diye soruyor. Bu durumun AK Parti hükümetinin ilkeleri ile bağdaşmadığını söyleyen vatandaşlar, “Güzergâhın değişmesi hem binlerce lira yeni masraf demektir. Hem de yolun kısalması ya da trafik açısından önem arz eden bir değişiklik değildir” diyerek tepki gösteriyorlar. Bitmek üzere olan bu yolun hızlandırılması yerine Harun Tüfekçi’nin bu girişimini ‘devlete resmi yoldan zarar vermek ve kişiye özel hizmet’ olarak yorumlayan vatandaşlar, hatadan bir an önce dönülmesini bekliyorlar.

SİYASİ KAVGA MI?
Bu konu ile ilgili bir açıklama yapan, değiştirilmek istenen yolun güzergâhındaki tesis sahibi Mehmet Dumlupınar şunları kaydetti: Harun Tüfekçi’nin bu yaptığı parti içi siyasi ve şahsi bir çekişmenin, intikam hırsına kapılmışlığın bir sonucudur. Sayın vekil keşke 20 sene önce projesi yapılmış ve milyonlarca TL harcanmış bir projeyi değiştirmeye kalkmak yerine yeni projeler üreterek şehrimize ve bölgeye katkı yapsaydı. Bu davranışını halkımıza ve Allah’a havale ediyorum.

Mehmet Dumlupınar, AK Parti Seydişehir teşkilatlanmadan sorumlu başkan yardımcısı iken Mart ayında Harun Tüfekçi’nin baskıları ile tüm yönetim kurulu ile birlikte görevden alınmıştı
Kaynak:Seydişehir Haber

Yorum Gönder

3 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Başbakan'ın kulağına giderse derhal ihraç edilir diye düşünüyorum...

    YanıtlaSil
  2. BENCE BİŞİ OLMAZ 88 YLDIR YAPILAMAYAN YOL Bİ 4 YIL DAHA AKEPE DE BEKLER BU YÖREYE SADECE SİYASİ MALZEME OLUR TIPKI DİĞER İKTİDARLAR GİBİ

    YanıtlaSil
  3. Garip bir durum Bozkır'ımızın Rahatsızlığını sedişehir Basınımız açıklıyor. Haberler Bozkır'dan çıkmadığına göre gerçeklik Payı olabilir.

    YanıtlaSil

...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !