Recent Comments

Zengibar Yanıyor Alev Alev, Su getirin.

Bu haşmetli tarih abidesi kale kalıntıları, Bir zamanların sapa sağlam bir Güvenlik, Korunma ve Barınma abidesiydi ta ki son saldırılarda kale düşüp büyük oranda yıkılıp talan edilinceye kadar.
Kale düşmüştü Bir zamanlar buraya güvenenler, Burada Korunanlar ve Burada Barınanlar yoktu, ıssızlık ve sessizlik hâkimdi artık bu hâkim tepede.
Bu yorgun ve yıkık kale bu sessizlikte ve yalnızlıkta bile yıllara meydan okudu ve son surlarını vermedi zamana karşı, Ancak zamanın yapamadığını Zengibarın iki ayaklı, Elleri kazmalı kürekli insanları yapıyor. Her taraf her yer kazı bölgesi, Dikkat çekmeden kazabilecekleri her yeri kazıyorlar.  Yıllara meydan okuyan bu Topraklar definecilere esir düşüyor.
İlk Zengibar kalesi gezimi küçücükken Babamla yapmıştım, Çok etkilenmiştim gerçekten mükemmel bir yerdi. Hatırladığım kadarıyla o zaman o kadar iki ayaklı talancı köstebek delikleri çokta fazla değildi.
Bir yıl önce vekilimiz Mustafa Kalaycı ile konuştuğumuzda Bir şeyler yapılacak demişti, yapıldı da iki tel çekildi Maşallahı var tellerin kendilerini korumaya bile halleri yok yerlerde sürtüyor. Bir başka gelişmede Arkeolojik araştırma yapıldıktan sonra köklü bir araştırmaya gidilecekti bakıyoruz araştırmacıları göremiyoruz maalesef yoklar. Sebep şudur veya budur gelindikten sonra fazla kalınmadan gidiyorlar.
Yerin altında Bozkır’ın geleceğini bekleyen mirasları, Talancılara kaptırmamak için bir an önce bir girişimde bulunup bu tarihi değerlerin Bozkır’a, Konya’ya ve Ülkemize kazandırılması gerekiyor. Bir iki talancının hırsına bırakılmamalıdır.
Teller yerde giriyor geliyor ve burada 3 metre derinliğinde bir kazı çukuru kazıyor tabandaki kemiklere kadar ulaşabiliyor, 5-6 ay önce gittiğimde böyle bir kazı yoktu ama geçen haftalarda gittiğimde gördüğüm tablo bu şekildeydi. Buradaki değerler Araştırılmayacaksa bile Adam akıllı bir tedbir alınmalı burasının kaydettikleri yeter zannımca.
Umuyoruz ki ilerleyen günlerde Mekanizmalar çalışır ve bu yanlışlar bir bir düzelir. Umutlu olmak istiyorum, Vekilimiz Kalaycı Takipçiyim diyor, Derneklerimiz takipçiyiz diyor, Bozkır’a açık çek veren bir bakanımız var,  Bu istekliler ve bu açık çekler Zengibar içinde kullanılır inşallah ve Bozkır’ın bu tarih mekânı keşif alanı haline dönüşür, Üstündeki tozlardan silkelenerek.


Bozkırlı Her Zamanki bekleyecek ve görecek, yapılacak denenleri ve yapılanları.





















Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !