Recent Comments

İstanbul Dereliler Derneği tarafından Düzenlenen Geleneksel Bahar Şenliği gerçekleştirildi.


29 Mayıs 2011 Pazar günü Arnavutköy Taya Kadın Piknik Alanında gerçekleştirilen şenlikte dereliler birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir gün geçirdiler. 

İstanbul içinde Derelilerin yoğun olduğu tüm ilçelerden ücretsiz olarak kaldırılan servislerle Dereliler piknik meydanında sabah 8den itibaren toplanmaya başladılar. Şenlik Şöleninde Bozkırın sevilen Müzik ve Sahne ekibi Grup ince görev aldı.  Pikniğin açılış ve taktim konuşmasını Ahmet Özkan gerçekleştirdi. Dereli Şair Ahmet Üresin abimizin yazmış olduğu bir şiirin okunmasından sonra Dernek Başkanımız Ahmet Ilgaz ve Dere Belediye Başkanımız Mustafa Şahin protokol konuşmalarını gerçekleştirdi.

Şenlikte Dere Kasabası İlk Öğretim Okulundan Emekli Öğretmenimiz Sabri Sevinç ve Çılgın İmam diye bilenen Abdullah Kaygısız Dere Kasabası ile ilgili şiirlerini okudular.

Protokol Konuşma ve şiirlerinin ardından birlik ve Beraberliğin pekişmesi adına Dere Kasından Bayramlarda önecek meydanında gerçekleştirilen Bayramlaşmanın temsili örneği Piknik alanında gerçekleştirilerek birbirlerini göremeyen derelilerin bir birleri ile görüp selamlaşmalarını sağlandı.

Programda Grup ince Tarafından yöresel türkülerin eşliğinde yöresel kıyafetler içindeki Çılgın imam lakaplı Abdullah Kaygısız ve İbrahim Karaguz Bozkır folklorunu sergilediler.
Şenlikte saat 11.00’de Kastamonu Küre Dernek Başkanı Salim Demirci’nin organizatörlüğünü yaptığı Kastamonu Küreli Kızlar Tiyatro Ekibi tarafından şu etkinlikler gerçekleştirilmiştir.
 
  • Kredi Kartı
  • Amin Amin
  • Köye Gidemem
  • Delikanlı Kızlar
  • Erkek Fatma
  • Şehit Asker

Özellikle Şehit Asker Gösterisi Pikniğe gelen Dereliler tarafından büyük alkışlarla izlendi.  Daha sonra Palyaço ve Nasrettin hoca gösterileri Çocukların büyük ilgisi ve katılımı ile gerçekleştirildi. 

Şenlikte Saat 12.00’de Şenlikte hareketli Müzik eşliğinde oynayarak eğlenen derelilere Bozkırın Meşhur Etli Pilavı ikram edildi. Pilavın kalite kontrolünü Nasrettin hoca yaptı ve Caizdir dedi birde bedava olduğu için keseye dokunmaz dedi, Dereliler de afiyetle Etli Pilavı yedi.

Öğle Namazının kılınmasından sonra programa Bozkırlılar Dernek Başkanı Ahmet Ayyıldız, Harmanpınarlılar Dernek Başkanı Mehmet Sayın ve Karacahisarlılar Dernek Başkanı Harun Topçu katıldı. Bozkırlılar Dernek Başkanı Ahmet Ayyıldız bir konuşma yaparak derneklerimizin devamı için derneklerimize destekte bulunulması gerektiğini vurgulayarak 5 Haziran 2011 Pazar günü gerçekleştirilecek olan şenliğe tüm Derelileri davet etti. 

Şenlikte saat 14.00-15.00 arasında çocuklar için palyaço gösterilerinin devamı ile birlikte Halat çekme, Çuval yarışı benzeri etkinliklerle eğlendi ve yarışmalarda kazanan kaybeden tüm çocuklarımıza hediyeler dağıtılarak sevindirildi.

Saat 15.00’den sonra tekrardan Gurup ince eşliğindeki Yöresel Türküler eşliğinde oyunlar oynandı. Aileler daha sonra ağaç kenarlarında ki yerlerinde Mangal vs yemek yaparak akşam sekize kadar şenlik atmosferini sürdürdüler. 


Kaç yıldır katılmak istesemde bir türlü katılamadığım olganizasyona katılmamı Sağlayan Dernek Başkanımız Ahmet Ilgaz’a ve Mustafa Dönmez’e Sonsuz teşekkür ederim. Bu şekilde Güzel organizasyonlarla İstanbulda derelilerin birlik ve beraberliğini sağlayan Dernek Başkanımız Ahmet Ilgaz’a, Dernek Yönetimimize, Güzel Türkü ve Şarkılarla piknik katılımcılarını coşturan Bozkır Düğün ve şenliklerinin vazgeçilmezi olan Gurup ince’ye ve Derneğimizin düzenlemiş organizasyonda bulunarak ortama neşe katan tüm Dereli ve Bozkırlı Abilerimize, Teyzelerimize, Büyüklerimize ve Küçüklerimize teşekkürü bir borç bilirim.

Şenliğin başından sonuna kadar ilgilenen sonrada otogara kadar götürme nezaketini gösteren kardeşim Mustafa Dönmez ve Ailesi nede de sonsuz teşekkürlerimi sunarım.  İnşallah ileriki Şenliklere de katılmak nasip olur.
Sırıstat Haber Merkezi: Yakup ÇETİN

 Şenlik Fotoğraflarından (253) oluşan Slayt Gösterisi;



Şenlik Videoları Linkleri;

  1. Dereliler Döktürüyor Dereliler Şenliğinde - 29 Mayıs 2011
  2. Dereli Çocuklardan Kolbastı Dereliler Şenliğinde - 29 Mayıs 2011
  3. Çılğın imam Abdullah Kaygısızdan Dereliler Şenliğinde şiir
  4. İstanbul Dereliler Derneği Bahar Pikniği Bayramlaşma Töreni
  5. Bozkırlılar Derneği Başkanı Ahmet Ayyıldızın Dereliler Şenliğindeki Konuşması
  6. Dereli Gençler Döktürüyor Dereliler Şenliğinde - 29 Mayıs 2011
  7. Dernek Başkanı Ahmet ılğaz'ın Dereliler Şenliğinde Konuşması
  8. Dereliler Şenliğinde Çılgınimam Döktürüyor
  9. Kastamonu Küreli Kızlar Tiyatro Ekibinden Dereliler şenliğinde Gösteriler
  10. İstanbul Dereliler Derneği Bahar Pikniğinde Mustafa Şahin'in Konuşması
  11. Dereliler Şenliğinde Mustafa Şahin'den Dere Suları Hakkında Konuşma
  12. Sabri Hocadan Şiir ve Konuşma Dereliler Şenliğinde - 29 Mayıs 2011
  13. Dereliler Şenliğinde Pilav İkramı ve Çuval Yarışı - 29 Mayıs 2011
  14. Dereliler Döktürüyor Dereliler Şenliğinde - 29 Mayıs 2011
  15. Dereliler Döktürüyor Dereliler Şenliğinde - 29 Mayıs 2011
Not: İsmini Yazmadığımız Abilerimiz Büyüklerimiz varsada affola hepsine teşekkürler.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !