Recent Comments

Bozkır'da Fidan ve Tel Direk Desteklemeleri


Konya İl Özel idaresi (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Başkanlığı) tarafından kırsal kalkınma ve bitkisel üretimi geliştirmek amacıyla İlçe Müdürlüğümüzle 2010-2011 yıllarında ortaklaşa yürütülen çalışmalarda %25 i çiftçi katkı payı olmak üzere çiftçilerimize Asma, yarı bodur elma, yarı bodur kiraz, çilek fidanları dağıtımları gerçekleştirilmiştir.

Hisarlık, Işıklar, Kınık, Hacılar, Bağyurdu, Sazlı, Karacaardıç, Yeniköy, Yelbeyi, Dereiçi, Taşbaşı, Söğüt, Belören, Boyalı, Harmanpınar, Koçaş köy ve kasabalarına asma fidanı, Kozağaç, Bağyurdu, Bozdam, Sazlı, Harmanpınar köy ve kasabalarına yarı bodur elma fidanı,  Kozağaç, Çağlayan, Hisarlık köy ve kasabalarına kiraz fidanı, Armutlu, Hamzalar, Yolören köy ve kasabalarına çilek fidesi ve malç naylonu, Bozkır Merkezde Altın çilek, Armutlu köyüne patates tohum dağıtımı yapılmıştır.

Ayrıca 2011 yılı içinde ilk defa Kızılçakır, Harmanpınar, Hamzalar, Sazlı, Hacılar, Kozağaç, Çağlayan, Bağyurdu, Ayvalıca köy ve kasabalarında %25 çiftçi katkı payını karşılayan tüm çiftçilere yüksek sistem aparatları temin edilerek montajları yüklenici firma tarafından yapılmıştır.


Toprak işleme, budama, hasat, ve ilaçlı mücadele konusunda daha elverişli ürün verimi ve kalite açısından avantajı olan yüksek sistemi ilçemizde yaygınlaştırmak amacıyla 2012 yılı içerisinde de İlçe Müdürlüğümüzce İl Özel İdaresi ile ortak çalışmalarımız devam edecektir. Bu kapsamda 2012 yılı içerisinde İl Özel idaresince %25 i çiftçi katkı paylı olarak desteklenecek ürünler yarı bodur elma fidanı, yarı bodur kiraz fidanı, asma çubuğu, çilek fidesi ve malç naylonu, patates tohumu ve yüksek sistem aparatları yer almaktadır. Desteklemeden faydalanmak isteyen çiftçilerimiz İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne başvurabilirler.

Son müracaat tarihi 31 Ocak 2012 dir.  
www.bozkirtarim.gov.tr -  426 1040








Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !