Recent Comments

Bozkır heyetinden Konya ziyareti

Bozkır’lılar, İl Genel Meclisi Başkanı ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürünü ziyaret etti. İlçemizin, kasaba ve köylerinin ihtiyaçlarını ve ihtiyaçlarının giderilmesiyle ilgili isteklerini, önerilerini anlattıkları öğrenildi.

Gerçekleşen görüşmelerde Bozkır’ın tarım, yol, su, ve taşkın su konuları ile bu konularda hissedilen ihtiyaçları dile getirildi. Çözüm önerileri aktarıldı. 
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi’ ile Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Mustafa Uzun, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Nuri Akyalçın, Şube Müdürü Mustafa Kurşunmaden ile ayrı ayrı görüşüldü. 

Taşkın suları önleme amacıyla projesi ihale edilen Çarşamba Çayının ıslahı neticesinde İlçe merkezi, kasaba ve köyler sel baskınlarından kurtulacak. Çağlayan göletinin tamamlanması, Sarıot gölüyle ilgili taleplerinin gerçekleşmesi halinde; Bozkır halkının geliri artacak, bu kazanımlar neticesinde kentten köye geri dönüşün başlayacağı anlatıldı. 
Sorkun Kasabası Belediye Başkanı Abdurrahman Keşir, Sarıot gölünün baraj haline gelmesi Bozkır’ı çok yönlü kalkındıracağını, toplanan suyun kontrollü şekilde Çarşamba çayına aktarılması ile elektrik elde edilerek ekonomiye katkı sağlanacağını, Sarıoğlan’dan Akkise’ye kadar tüm Bozkır topraklarının sulanacağını, bu sayede tarımdan elde edilen gelirin kat kat artacağını, İlçe merkezi ile çevre köylerin tamamının içme suyu problemi çözüleceğini, belediyelerin yüklü elektrik faturalarından kurtulacağını, en az beş yüz ailenin balıkçılıktan gelir sağlayacağını, göl çevresine yapılacak bungalov (ahşap) evlerle sayesinde Bozkır’da turizm alanı oluşarak ayrı bir gelir kaynağı oluşacağını anlattılar.

Çağlayan göletinin de biran önce yükseltilerek hizmete girmesini, yapılacak sulu tarım sayesinde ürünlerinin daha kaliteli ve daha verimli olacağı konusunda görüşler ortaya kondu. DSİ’den gerekli çalışmaların bir an önce gerçekleştirilmenin ve halkın bekleyecek tahammülünün kalmadığı aktarıldı. Sarıot gölünden düdenler kanalıyla denizlere akıp, tuzlu sulara karışan suların yetkililer tarafından mevsiminde ve yerinde görülmesini, su akarken doldurulmasını istediler. İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi’de Bozkır’a her türlü hizmeti ve yardımı yapma sözü verdi. 
Belediye başkanları da, sert geçen kış şartlarından dolayı yolların çok bozuk olduğu ve tamir taleplerine, Ali Selvi en kısa zamanda bu problemleri çözeceklerini söyledi. Gerçekleştirilen ziyaretlerden duyduğu memnuniyeti ifade etti. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz’da Bozkır’lıların daima yanında olduklarını, Bozkır ile ilgili kendilerine ulaşacak sıkıntıları çözeceklerini söyledi. 

Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Mustafa Uzun, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Nuri Akyalçın, Şube Müdürü Mustafa Kurşunmaden Bozkır suları konusunu yeniden inceleyerek yeni projeler üzerinde çalışma sözü verdi. 
Başkanlarımız Mustafa Uyar, Abdurrahman Keşir, Ziya Kara, Ziraat Odası Başkanı Ekrem Yıldız, Bozkır esnaflarından İrfan Baş, Konya Harmanpınar Derneği Başkanı Hacer Karahan, Sorkun Derneği Başkanı Hüseyin Çetin, Pınarcık köyü muhtarından oluşan heyet Bozkır adına yararlı bir ziyaret gerçekleştirdikleri belirtildi.



Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !