Recent Comments

Dereliler 27 Mayısta Taya Kadın'da Doyasıya Eğlendiler

27 Mayıs 2012 Pazar günü Arnavutköy Taya Kadın Piknik Alanında gerçekleştirilen şenlikte dereliler birlik ve beraberlik içerisinde güzel bir gün geçirdiler. 

İstanbul içinde Derelilerin yoğun olduğu tüm ilçelerden ücretsiz olarak kaldırılan servislerle Dereliler piknik meydanında sabah 8den itibaren toplanmaya başladılar. Şenlik Şöleninde Bozkırın sevilen Müzik ve Sahne ekibi Grup ince görev aldı.  Pikniğin açılış ve taktim konuşmasını Ahmet Özkan gerçekleştirdi. Dernek Başkanımız Ahmet Ilgaz ve Dere Belediye Başkanımız Mustafa Şahin protokol konuşmalarını gerçekleştirdi.

Protokol Konuşma ve şiirlerinin ardından birlik ve Beraberliğin pekişmesi adına Dere Kasabasında Bayramlarda önecek meydanında gerçekleştirilen Bayramlaşmanın temsili örneği Piknik alanında gerçekleştirilerek birbirlerini göremeyen derelilerin bir birleri ile görüp selamlaşmaları sağlandı.

Programda Grup ince Tarafından yöresel türkülerin eşliğinde yöresel kıyafetler içindeki Çılgın imam lakaplı Abdullah Kaygısız ve İbrahim Karaguz Bozkır folklorunu sergilediler.

Şenlikte Harmanpınarlı hemşerimiz Ali Rıza Özaslanın kaleme aldığı "Kırk Bülüçlü Tavuk" kitabı tanıtıldı ve gün boyu satışı gerçekleştirildi.

Şenlikte Saat 12.00’de Şenlikte hareketli Müzik eşliğinde oynayarak eğlenen derelilere Bozkırın Meşhur Etli Pilavı ikram edildi. 

Öğle Namazının kılınmasından sonra programa Bozkırlılar Dernek Başkanı Ahmet Ayyıldız katıldı. Bozkırlılar Dernek Başkanı Ahmet Ayyıldız bir konuşma yaparak derneklerimizin devamı için derneklerimize destekte bulunulması gerektiğini vurgulayarak 3 Haziran 2012 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Bozkır şenliğine tüm Derelileri davet etti. 

Şenlikte saat 15.00-17.00 arasında çocuklar Halat çekme, Çuval yarışı benzeri etkinliklerle eğlendi ve yarışmalarda kazanan kaybeden tüm çocuklarımıza hediyeler dağıtılarak sevindirildi.

Saat 15.00’den sonra tekrardan Gurup ince eşliğindeki Yöresel Türküler eşliğinde ve Eda'nın yorumları ile doyasıya eğlenildi. Aileler daha sonra ağaç kenarlarında ki yerlerinde Mangal vs yemek yaparak akşam sekize kadar şenlik atmosferini sürdürdüler. 


Böylesi güzel bir organizasyonu gerçekleştiren Dernek Başkanımız Ahmet Ilgaz’a ve Dernek Yönetimine, Sıcak samimi dostluğuyla her zaman yakinen Mustafa Dönmez’e, Güzel Türkü ve Şarkılarla piknik katılımcılarını coşturan Bozkır Düğün ve şenliklerinin vazgeçilmezi olan Gurup ince’ye ve Derneğimizin düzenlemiş organizasyonda bulunarak ortama neşe katan tüm Dereli ve Bozkırlı Abilerimize, Teyzelerimize, Büyüklerimize ve Küçüklerimize teşekkürü bir borç bilirim.

Bozkır'dan - İstanbula ve İstanbul'dan Bozkır'a sıcak samimi ilgileri ile ulaşımımı sağlayan Metro Seyahat Ali Bilgili ve Oğluna teşekkür ederim. Piknik alanından Otogara ulaşımımı sağlayan Aslen Yazdamılı kardeşim Hasan ve Arkadaşına, Çağlayanlı Mustafa Elduran ve Arkadaşlarına teşekkür ederim. 








Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !