Recent Comments

Kalaycının Torba Yasası Konulu Konuşması


AKP HÜKÜMETİ DÖNEMİNDE KAÇAKÇILAR, VURGUNCULAR VE YANDAŞLAR BÜYÜYÜP ZENGİNLEŞİRKEN, EMEKLİ, İŞÇİ VE MEMURLAR FAKİRLEŞTİ

Merkez Bankasın raporlarına göre de AKP İktidarı boyunca ailelerin geliri yaklaşık 3,4 kat artarken borçları 37,6 kat artmıştır. Daha geçtiğimiz günlerde Konya Valiliğinin önünde intihar eden vatandaşımızın yanında 26 bin TL borcu olduğunu gösteren kredi kartı hesap ekstresi bulunmuştur.

Dolayısıyla, Türkiye’nin büyüdüğü, zenginleştiği, kişi başına gelirin 10 bin doları aştığı sözlerinin laftan ibaret olduğu görülmektedir. Tabii ki büyüyüp zenginleşenler de var. AKP döneminde kaçakçılar, vurguncular, faizciler, tefeciler, rantiyeciler ve yandaşlar köşe olmuştur. Asgari ücretliler, emekliler, işçiler, memurlar, esnaf, çiftçiler ve köylüler ise fakirleşmiş, sosyal yardıma muhtaç hale gelmiştir.

Bu Teklifte yapılan düzenleme de bu durumun kanunen tescili anlamına gelmektedir.

AFETTEN ZARAR GÖREN KONYANIN BİRÇOK İLÇESİ KARARNAME KAPSAMINA ALINMADI
Afetlerden zarar görenler de sosyal yardım kapsamına alınmaktadır. Afetten zarar görme hususunun 3294 sayılı Kanun kapsamına alınması doğru değildir. Afet konusunu içeren ilgili kanunlarda iyileştirme yapılması daha doğru olacaktır.

AKP Hükümeti afetten zarar gören çiftçilerimizin zararını telafi etmediği gibi, ayrımcı uygulamalar da yapmaktadır. Son bir yıl içerisinde don, sel, kar basması, kum fırtınası, kuraklık gibi afetler nedeniyle Konya’nın birçok ilçesinde çeşitli tarihlerde afetler yaşanmış, ancak çiftçilerimizin hasarları telafi edilmemiştir.

Bu ay içinde yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile don nedeniyle ürünleri yüzde 30’un üzerinde hasar gören patates üreticilerine dekar başına 300 lira destek verilmiş, ancak Güneysınır ilçemizde yüzde 95’e kadar hasar olduğuna dair resmi tespitler bulunmasına rağmen dikkate alınmamış, Emirgazi, Karatay ve Seydişehir ilçelerimizde hububat ve patateste don ve kuraklık nedeniyle büyük hasar olmasına rağmen Kararname kapsamına alınmamıştır.

AKP Hükümetinden ayrımcı uygulamalara son vermesini ve afetten ürünleri hasar gören çiftçi ve köylümüze bir an önce sahip çıkmasını talep ediyorum.


Teklif ile şehit yakınları ve gaziler de sosyal yardım kapsamına alınmaktadır.

ŞEHİT GAZİ VE YAKINLARINA REFERANDUM SÜRECİNDE VERİLEN SÖZLER TUTULMADI

Şehit yakınlarını ile gazileri sosyal yardıma muhtaç hale getirmesi AKP Hükümetinin en büyük ayıbıdır. Sözler de verilmiş olmasına rağmen, şehit yakınları ile gazilerin özlük haklarının iyileştirilmesi, haklarının genişletilmesi ve aralarındaki adaletsiz uygulamaların giderilmesi için gerekli düzenlemeler bugüne kadar yapılmamıştır.

İstismarda hız tanımayan AKP referandum sürecinde özel ayrımcılık yapacağım diye gazileri, şehit yakınlarını aldatmıştır. Sosyal yardım kapsamına almak mıydı, verdiğiniz sözler? Kömür vererek mi özel ayrımcılık yapacaksınız?

Bu durum, AKP zihniyetinin istismar ve ikiyüzlü siyaset anlayışının bariz göstergelerinden birisidir.

Şehit yakını ve gazilerin aylıklarının iyileştirilmesi, şehit yakını ve gaziler arasında adaletsiz ve ayrımcı uygulamaların düzeltilmesi, iş imkanının 2’ye yükseltilmesi, şehidin anne ve babasına yaş ve muhtaçlık şartı aranmaksızın aylık bağlanması, şehit ve gazi çocuklarına üniversite kontenjanı verilmesi, şeref aylığının başka bir gelir veya aylık alınıp alınmadığına, ya da bir işte çalışıp çalışmadığına bakılmaksızın kesintisiz ve tam olarak ödenmesi, konut kredisinden yararlanma gibi konularda MHP olarak onlarca kanun teklifi verdik.

Gelin oy birliğiyle bu konuları bu Teklife dahil edelim. Bu onuru hep birlikte yaşayalım. Şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize hep beraber sahip çıkalım.

4/C’LİLER KADROYA GEÇİRİLMELİ, TAŞERON İŞÇİLER DURUMU İYİLEŞTİRİLMELİDİR

4/C mağdurlarına kadro sözü verenler, 4/C’lilere aile yardımı verileceğini söyleyen Sayın Hayati Yazıcı nerede?

“Taşeron işçileri köle gibi. Bu kabul edilemez.” diyerek iyileştirme için çalışma başlatıldığını söyleyen Çalışma Bakanı nerede?

Kadroya geçemeyen geçici işçilerin durumuna üzülen ‘Bu geçici işçi kardeşlerimizin sorununu çözmek inşallah yine bizlere nasip olur’ diyen Sayın Başbakan nerede?

Yıllardır Muhtar maaşlarının iyileştirileceği sözünü veren AKP Hükümetlerinin tüm içişleri bakanları, “Ben de emekli olursam herhalde bir köyde muhtarlığa aday olabilirim.” diyerek Köy Kanununun çıkacağına yönelik umut veren Sayın Bülent Arınç nerede?

2007 seçimlerinden bir hafta önce 15 Temmuz 2007 tarihinde bir televizyonda yaptığı açıklamada, seçimden sonra ilk masaya yatırılacak konunun "Polislerin Özlük Hakları" olduğunu söyleyen Sayın Başbakan nerede?

Verilen sözlerin hepsi arşivlerde kayıtlı, ancak bu yasama yılının da sonuna geldik, bizzat başbakan ve bakanlar tarafından verilen sözler yine bir başka bahara kalmıştır.

AKP HÜKÜMETİ VATANDAŞA HİZMET EDEN HÜYÜK VE ALTINEKİN  ADLİYELERİ NEDEN KAPATILIYOR
Adliyesi kapatılan Hüyük ilçemizin Beyşehir’e uzaklığı bazı köyleri itibariyle 50 kilometreye kadar varmakta, Emirgazi ilçemizin Konya’ya uzaklığı da 60 kilometreden fazladır.

Hüyük adliyesinin iş yükü, kapatılması iptal edilen 44 adliyenin bile 23’ünden daha fazladır.

Dolayısıyla ortaya konulan gerekçeler doğru değildir.

Nüfus itibariyle çok daha küçük, iş durumu çok daha az, il merkezine veya bir başka ilçeye daha yakın birçok ilçede adliye kalırken Hüyük ve Altınekin adliyeleri neden kapatılmıştır?

Hüyük’lü ve Altınekin’li hemşehrilerim bunun hesabını sizden soracak. İlçeler arasında ayrımcılık yapanların ve buna seyirci kalanların yakasına da elbette yapışacak.

AKP’nin amacı vatandaşa hizmet etmek mi, yoksa vatandaşa hizmet eden kurumları kapatmak mı? Askerlik şubelerini kapat, adliyeleri kapat, şimdi de sıra belde belediyelerinin kapatılmasında. Zaten kapatacağım diye belediye başkanlarımızın yetkilerini de gasp ettiniz.

Ama biliniz ki, Vatandaş da AKP’nin defterini bir daha açılmamak üzere kapatacaktır.

Hele ki, Habur’da teröristlerin ayağına gidip mahkeme kurarken, ilçesindeki mahkemeyi kapatanları vatandaş asla unutmayacak ve affetmeyecektir.

Yorum Gönder

1 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Asgari ücretliler, emekliler, işçiler, memurlar, esnaf, çiftçiler ve köylüler ise fakirleşmiş, sosyal yardıma muhtaç hale gelmiştir.

    Kaynak SHM: http://www.siristat.com/2012/06/kalaycnn-torba-yasas-konulu-konusmas.html#ixzz1z71EcIkV
    değerli vekili tanımasak, 'ufak at civcivler yesin' diyesi geliyor insanın.

    YanıtlaSil

...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !