Recent Comments

LİDERLİK MEZİYET İSTER!



Liderlik, doğuştandır, sonradan kazanılmaz! Liderde sabır, hoşgörü, zekâ, basiret, akıl, olayları kritik etme, hitabet kabiliyeti, beden dili kullanma, heyecana kapılma(ma), ikna kudreti, vakarlık, ciddiyet, affedebilme, sezgileri kuvvetli, derinlemesine düşünme, insanları tanıma, kendini yenileyebilme gelişmeleri yakından takip etme, halkla bütünleşme, yüz güzelliği, tatlı dil gibi hasletlerin bulunması lazımdır. Bunların çoğu doğuştan gelir. Şartlar oluşur, ortam bunları geliştirmeye müsait olur ise! O toplumdan Lider çıkar.
            Lider insanın sevgi, şefkat ve güven dolu kanatları olması gerekir. Ayrıca değişime açık, yeniliği ve sürekli gelişmeyi esas alan geniş görüşlülük (vizyon), görev, sorumluluk bilinci (misyon) gibi temel değerlerin içtenlikle paylaşıldığı ortamları kuran, bulabilen ve ekip çalışmasına önem verendir.
* Lider ne söyleyeceğini değil,  ne söylemeyeceğini bilendir.
 * Lider az sermaye ile çok iş yapandır. *Lider testi kırılmadan tedbirini alandır. * Doğru iş yapana lider, işi doğru yapana yönetici denir.
* Lider insan hakem gibi zor kararları, zor koşullarda cesaretle verebilendir.
* Lider insan inanan, inandıran, ikna edendir. *Lider hedefi görür ama hedef olmaz. * Liderin kalitesini anlamanın en kısa yolu etrafındaki kişilere bakmaktır.* Lider dediğin güvenilir ve samimi olmalıdır, kalbinde ve yüreğinde ne varsa dilinden de o dökülmeli, Olduğu gibi görünmelidir.
* Hadiselerden ibret almayan lider, hadiselere ibret olur.
* İdealler kutup yıldızı gibidirler, belki hiçbir zaman ulaşılmaz ama yol gösterirler. Liderde bir kutup yıldızıdır.
* Gücünü koltuktan alan kişiden lider olmaz, Gerçek lider oturduğu koltuğa güç verir, saygınlık kazandırır.
* İnsanlara sahiplenebilecekleri düşleri, heyecanı, inancı, tutkuyu, coşkuyu ve gücü ancak liderler verir.
* Eğer bir kişi yola çıktığında onu coşkuyla takip edenler varsa O kişi liderdir.
* Lider, yola çıktığı zaman arkasından insanları sürükleyen kişidir.
* Liderlik, Vizyon, Misyon, Organizasyon, Motivasyon, Aksiyon Özellikleri gerektirir. Lider, herkesin düştüğü yerde, kalkıp yeniden yürüyebilendir.
*Geleceği göremeyen, organizasyon yeteneği olmayan, ekibini ve insanları motive edemeyen kişi lider olamaz, İnsanların birçoğu yönetici koltuğuna oturduğu zaman lider havasına giriyorlar. Ama onlar lider değil yöneticidir.
* Liderlik özgür olmayı, yapıcı şekilde farklı olmayı gerektirir, lider kendisine ayna tutabilen ve tanıyan kişidir.
* Liderlik felsefesi, kaynağını insan ve yaşamdan alır, insanlar liderlik yolculuğuna başlamadan önce kendilerini tanımalı ve anlamalıdırlar.
*Lider, yanında lider vasıflı insanlarla çalışmaktan korkmayan akıllı insandır. * Lider imanda kuvvetli, fikirde sağlam, mücadelede sabırlı ise kudretlidir. * Liderler ancak kendine tabi halk sayesinde güçlüdür.
           Acilen! Ülkemizin içinde bulunduğu, Devletimizin darda, milletimizin zorda olduğu, işsizliğin teğet değil delip geçtiği, terörün azdığı, emekli, dul ve yetimin açlıkla karşı karşıya kaldığı, Esnafın, çiftçinin bittiği, çalışan işçinin kunta-kinte olduğu, genç-işsiz-diplomalı üniversite mezunlarının dolu olduğu, hatta 4 işsizden 3 nün üniversite mezunu olduğu, eğitim sisteminin iflas ettiği, hastanelerin ve dershanelerin ticarethane olduğu, Ne mutlu Türküm diyene! Yazılarının dağlardan, taşlardan, gönüllerden silinmeye çalışıldığı, Devlet, Millet, Ordu kavramlarının örselendiği, günümüzde! Bu olumsuzlukları ter yüz edebilecek fırtına gibi esecek, çelik misket misali, zıpkın gibi, asrın lideri, Türk milletinin Başbuğu MUSTAFA Kemal’lere ihtiyacı var.
             İnşallah Türk milleti ebediyen var olacağına göre, Bu millet liderini sabırsızlıkla bekliyor, Gelecek olan bu lider milletin rüyalarını, hülyalarını besliyor. Liderim geç kalma bekliyoruz! Saygılarımla
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !