Recent Comments

Öğretmenevleri Kapatılıyor



Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü 02/08/2012 tarih ve 11019 sayılı yazısında öğretmenevlerinin kapatıldığını belirtti.



Bakanlığımıza bağlı olarak hizmet vermekte elan 168 öğretmenevi, 491 öğretmenevi ve akşam sanat okulu ile 88 öğretmen lokalinin mevcut durumlarına ilişkin olarak yapılan incelemelerde, bir kısmının %l0 doluluk oranının altında faaliyet gösterdiği, bir kısmının ise zarar etmekte olduğu tespit edilmiştir. 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’nda yer alan, "kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde elde edilmesinden, kullanılmasından, hesap verebilirliğin ve mali saydamlığının sağlanmasından ilgili idareler sorumludur" hükmü gereği olarak, söz konusu kurumların son durumlarının değerlendirilerek uygun görülenlerin kapatılma tekliflerinin Bakanlığımıza gönderilmesi 16.05.2012 tarihli ve 7494 sayılı yazı ile Valiliklerden istenilmiştir.

Bunun neticesinde Valiliklerce kapatılması uygun görülen 15 öğretmenevi ve akşam okulu, 25 Öğretmenevi ve 27 öğretmen lokalinin kanatılmaişlemleri gerçekleştirilmiştir.
Ancak, ilgili Valiliklerden kapatılma teklifi gelmemekle birlikte, kuramların kapasiteleri ve kullanım oranları, kar-zarar durumları, kadrolu personel sayılan ve fiziki durumlarının Bakanlığımızca yeniden değerlendirilmesi sonucunda, kuramlardan bir kısmının faaliyetini sürdürme yeterliliğini taşımadığı belirlenmiştir. Söz konusu kurumlarda görev yapan öğretmen ve idarecilerin eğitim-öğretim mesleğine yabancılaşmalarının önlenmesi ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde kullanılmam bakımından, ekli listelerde yer alan. bağımsız lokaller ile öğretmen evlerinin kapatılmalarına katar verilmiştir.

Ayrıca, kapanlar, kurumların varsa borçlarının aynı il içerisindeki diğer öğretmen evlerinin işletme gelirlerinden karşılanması, varlıklarının da öncelikle ilinizde bulunan diğer öğretmenevleri olmak üzere eğitim öğretim kuramlarının ihtiyaçlarında kullanılması uygun bulunmuştur.



Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !