Recent Comments

Resim Sergisini Açtı


İlçemize bağlı Dereiçi kasabasından olan Ressam Durmuş YAZGAN, ilk kişisel resim sergisini Konya’da Turizm ve Kültür Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde 16-22 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerin beğenisine sundu.
Anadolunun gizli yeteneklerinden biri daha, güçlükleri aşarak; sanatını ve yeteneklerini aşarak ‘’İkinci Bahar’’ ismini verdiği resim sergisinde, sanatseverlerle buluştu.
Açılışını Bozkır ve Çevresi Dernekleri Federasyonu Başkanı Burhan Yılmaz, Ressam Durmuş Yazgan, Konya PTT Baş Müdürü Mevlüt Keklik yaptı. Tarihi mekanların çoğunlukla işlendiği resimler; izleyenlerin büyük beğenisini kazanmıştır. Açılışa Federasyon Başkanıyla birlikte katılan Sorkun Kasabası Kalkınma ve Dayanışma Derneği (SorkunDer) Başkanı Hüseyin Çetin, resimleri tek inceleyerek geçmişin anıları; gözlerinde canlandığını; söyledi.
Ressam Durmuş YAZGAN,36 yıl aradan sonra gençlik dönemlerinde keşfettiği resim yeteneğini; ilk sergisini açarak 45 eserden oluşan karakalem, pastel ve yağlı boya resimleriyle taçlandırdı.
Eserlerinde şehirlerin ruhunu taşıyan tarihi yapıları ve mekanları resmedip; bunu yaparken de tablolarında kendi bakış açısı ve yorumu ile sonraki nesillere aktarmak olduğunu söyledi.

Durmuş Yazgan Kimdir?
1949 yılında Bozkır’ın Gederet (Dereiçi ) Beldesinde doğdu. İlkokul eğitimini köyünde,

orta öğrenimini Bozkırda tamamladı. Vatani görevini tamamladıktan sonra DSİ Konya Sondaj Şubesinde işe başladı. 27 yıl çalıştıktan sonra 2004 yılında emekli oldu.İlkokul yıllarında resim merakı orta okul ve lisede de devam etti.Resim öğretmeni ile çalışma fırsatı bulamadı.Bu boşluğu araştırma yaparak gidermeye çalıştı.İlk tablolarını 1975 yılından önce yaptı.İşi gereği 2011 yılına kadar tual ve fırçadan uzak kaldı. Geçen süre zarfında tanınmış ressamların resim teknikleri ve hayat hikayeleri üzerinde inceleme ve araştırmalarda bulundu.Uzun yıllar resim, içinde bir özlem olarak kaldı.
2011 yılı başlarında KOMEK’in açmış olduğu resim kursları ile birlikte birlikte küllenen resim özlemi tekrar canlandı. İki dönem Arzu
Doğaner Kuşçu’un idaresindeki resim atölyesine devam etti. Sanatçının ‘’İkinci Baharı’’ bu dönemde başladı.

Çalışmalarına devam etmektedir.


Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !