Recent Comments

DAYAN ÇARŞAMBA

DAYAN ÇARŞAMBA
İlçemiz Bozkır için hayati öneme sahip bir proje olan Bozkır Arıtma Tesisi tüm hızıyla devam ediyor. Ak Parti Hükümetinin ilçemize kazandırmış olduğu kalıcı yatırımlardan biri olan ve yapımı devam eden bu proje Bozkır toprakları içinden doğan ve Konya ovalarına kadar uzanan Çarşamba Çayı’nı ve Bozkır’ı kurtarmak.
Geçtiğimiz hafta Bozkır Ak Parti ilçe başkanı Memduh ÇELMELİ yapımı devam eden Artıma Tesisini gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.
Bozkır Arıtma Tesisisinin yapımını üstlenen Ankaralı firma  olan Yalçın Yapı yetkilileri Murat İpek ve Ünal Yalçın tesis hakkında bilgi verdiler.
Yapılan açıklamada; 14 Mayıs 2013 günü ilk kazması vurulan Arıtma Tesisi inşaatı 2 (iki) yıl sürecek. 2015 Mayıs ayında teslim edilmesi bekleniyor ama firma yetkilileri teslim tarihinden önce 2014 yaz sonu gibi teslim edeceklerini belirttiler. Firma yetkilileri Ülke genelinde bu işte uzman olduklarını ve birçok Arıtma tesisi yaptıklarını söylediler. Şuan Bozkır’a yaptıkları Artıma Tesisi yapmış oldukları 17. Arıtma Tesisi olduğunu dile getirdiler.
Normal kapasitesi 3700 m3/gün olan Arıtma Tesisinin ileriki zamanda ihtiyaç duyulduğu taktirde 7360 m3/gün kapasiteye ulaşabilecek şekilde yaptıklarının yanı sıra Arıtma Tesisinin teslimi sonrası ilk bir yıl kendilerinin işleteceklerini söylediler. Buda şu anlama geliyor, İşletecekleri tesiste herhangibi sıkıntı olduğu taktirde kendilerinin tamir ve bakım işlerini yapacaklarını belirttiler.

Ak Parti İlçe Başkanı Çelmeli ise ; “ Göründüğü gibi hükümetimize buradan da teşekkür etmek istiyorum. Yapımı devam eden bu proje Bozkır ve Çarşamba çayı için hayati bir öneme sahip. Çarşamba çayımız yakın bir zamanda eski halini alacak.Yıllar öncesi insanlar bu çay’da abdest alıp balık tutabiliyorlardı o kadar temizdi. Şimdi çok kötü bir hal içinde. İnşallah arıtma tesisimiz faal duruma geçtiği an o eski günleri artık yaşayacağız ve Çarşamba’nın hayat bulduğuna hepimiz şahit olacağız. Bu projede başta hükümetimiz ve emeği geçen herkeze sonsuz teşekkür ediyorum.” Dedi. 
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !