Recent Comments

Karayolları 3. Bölge Yetkililerinin Dikkatine

Bozkır’ı Akdeniz’e bağlayacak olan yolun hikâyesi neredeyse 30. yılına devrolmak üzerdir. Bu süre içinde geçtiğimiz yıl ancak Bozkır’ın Akçapınar Köyü üstündeki Kadıbeli Mevkiinden 500 metre içeriden başlayarak Kuruçay’a kadar olan 23-24 Km.’lik Karayolu’nun asfaltlama çalışması hariç müteahhit firmaya ihalesi yapılan kısmı geçen yıl ortalarında ancak tamamlanabilmişti. Asfaltlama çalışmasının ise yine geçen yıl içinde karayollarınca yapılacağı hususu yetkililerce duyurulmuştu. Geçen seneki bir yazımızda da yolun asfaltlanmasının turizm mevsimi içinde yapılmasının avantajlarını vurgulayarak “İnşallah bir başka bahara kalmaz” diye dilek ve temennide bulunmuştuk.

Asfaltlamanın bir an önce yapılmasıyla araç sahipleri (sürücüler) Dere, Çat, Sorkun gibi kasabaların dar ve yoğun trafiğe elverişsiz sokaklarına girmeden, risk almadan, sıkıntı yaşamadan 20-25 Km’lik yolu ağır - aksak geçmek zorunluluğundan kurtulmuş olarak rahat bir şekilde Kadıbeli - Kuruçay üzerinden şimdilik yayla yoluna ulaşırlar. Oradan da Zirve Tesislerinden Akseki yoluna geçerler diye düşünüyorduk. Şimdilik diyoruz çünkü; Kuruçay’dan sonraki yayla yolunun ödeneğinin ne zaman çıkacağı ihalesinin ise hangi senede yapılacağı duyumlarımıza göre belirsizliğini henüz korumaktadır. Biz yinede Kuruçay’a kadar rahat ve güvenli bir şekilde geçeceğimiz yeni yolumuzun hizmete girmesinden yanayız. Oradan da Antalya yoluna kısa yoldan (kestirmeden) çıkmış oluruz. Ancak trilyonlar harcanarak geçen yıl müteahhit firmanın sorumluluğunda olan kısmı tamamlanan yoldan şimdilerde sağlıklı bir şekilde Kuruçay’a ulaşmak ne mümkün. Toz duman bulutu içinde iki aracın peş peşe gitmesi mümkün olmamakla beraber ayrıca yanınızdan geçen araçların üstünüze, üstünüze savurttuğu, fırlattığı taş, çakıl, toz bulutundan dolayı direksiyon hakimiyetinizi kaybetmeniz an meselesidir. Bu yeni yolda araçlar yolun enine doğru yol boyu oluk gibi kanalcıkların oluşturduğu bozuk satıh üzerinden hoplıya, zıplıya yol alırken aracınızın ön düzen takımının halinin alacağı olumsuz durumun endişesi ise 25 Km.’lik yol boyun sizi huzursuz eder. Her an aracınızdan bir parça kopup düşecek diye kafanızı bozuk yola takarak direksiyon başında dikkatinizde dağılabilir. Bütün bu olumsuzlukların düzeltilmesi, telafisi adına ve kestirmeden sağlıklı bir şekilde Akdeniz’e açılan bu yolu kullanacak sürücüler ve Bozkır halkı ile esnafının lehine olacağı düşüncesiyle asfaltlama çalışmalarının bir an önce başlamasını diliyor ve istiyoruz. Asfaltlamaya engel olabilecek sorunların ve pürüzlerin çözümü bir an önce ele alınarak bahçe sahibi vatandaşlarında haklarının korunarak kendileri zarara uğratılmadan, mağdur edilmeden uzlaşma gerekiyorsa uzlaşılarak yasal yollar gerekiyorsa o yollardan problemin öncelikle çözülerek asfaltlama çalışmaların yine bir başka bahara kalmadan bir an önce başlatılmasını bekliyoruz. Bozkırlıların bu ertelemelere tahammüllerinin kalmadıklarını harcanan paraların meyvesini alamamalarının vicdanlarını sızlattığını söyleyerek ilçelerindeki iktidar ve muhalefetteki partilerini, belediyelerini, sivil toplum kuruluşlarını trilyonlara malolan 25 Km.’lik Akdeniz’e pencere olacak yollarının asfaltlanmasında karayolları 3. Bölge nezdinde uyarılarda bulunmasına ön ayak olmalarını önemle bekliyorlar. Kanımızca ve Bozkır halkının düşüncesine göre yapımı tamamlanmış olan yolun Kadıbeli - Kuruçay arasının karayollarınca asfaltlanmasını engelleyecek hiçbir sebep mevcut değildir diye düşünülüyor. Mazeret beyan edilecekse ve de asfaltlama birkaç mevsim daha ertelenecekse o zaman da plan ve program ona göre yapılsaydı.

ÖNEMLİ NOT: Her ne kadar Akçapınar Köyü mevkiinde Kadıbeline doğru Kuruçay yolunun yapılacağı kavşak (göbek)’in geçeceği alanda bahçe sahiplerinin engeli olduğu söylentileri yaygınsa da bu asılsız bir dedikodudur. Bozkır Postası Gazetesine gelen bahçe sahiplerinden Zeybek ailesinden söz sahibi zât; gazetenin genel yayın yönetmeni Yunus Yılmaz beyi de alarak birlikte kavşağın yapılacağı yerdeki zeybeklerin bahçesine geldik. Bahçe sahibi ısrarla kendisinin olumsuz bir tutum içinde olmadığını yolun asfaltlanmasının engellenmesi gibi olumsuz bir tutum içinde asla olmadıklarını böyle bir tutuma yasal olarak haklarının bulunmadığının bilincinde olduklarını ifade etti. Ayrıca yolun asfaltlanması ile (göbeğin) bir an önce yapılmasının kendilerinin de yararına olacağının bilincinde olduklarını bizzat ifade etti. Ancak yolun bağlantısı için müteahhide yapılmış olan ihalede göbeğin geçtiği yerdeki bahçelerinde büyük emeklerle uzun zamanda yetiştirdikleri şimdilerde ise mahsul almaya başladıkları 140-150 kadar elma ağacının ve yerinin kaybına karşı karayollarından talep ettiğimiz hakkımız olan bedeli aldığımızda hiçbir sorunun kalmayacağını bunun uzlaşma ile de sağlanabileceğini neticenin bir an önce alınabilmesi için kendilerine düşen katkıyı da sağlamaya hazır olduklarını bizlere bizzat ifade etmiştir. Bozkırlı hemşehrilerine kendi ağzıyla düşünce ve isteklerini bu notla aktarmayı görev bildik.

Ayrıca Bozkır Postası Gazetesinin yıllardır bu yolla ilgili yazmış olduğu ve manşetlerden verdiği haberleri gazete arşivlerinden bularak bazılarını sizlerlede paylaşmak istedim. 
Ankaralı Ali ERZİNCAN










Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !