Recent Comments

Telif Hakları

Telif

Türkiye’de eserlerin telif hakları FSEK’e(Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu) göre değerlendirilmekte ve korunmaktadır. FSEK belirli bir gazete veya dergiden telif hakları korunabilir bir eseri alıp yayınlamakla ilgili kanunu, 36. maddesinde açıklamıştır.
Madde 36 – Gazete veya dergilerde çıkan siyasi veya iktisadi günlük meselelere mütaallik makale ve fıkraların iktibas hakkı sarahaten mahfuz tutulmamışsa aynen veya işlenmiş şekilde diğer gazete ve dergiler tarafından alınması ve radyo vasıtasiyle veya diğer bir suretle yayılması serbesttir.
Iktibas edilen gazete, dergi ve ajansın ve eğer bunlar da başka bir kaynaktan alınmışlarsa o kaynağın adı, tarih ve sayısından başka makale sahiplerinin adı, müstear adı veya alameti zikredilmek icabeder.
FSEK’in 36. maddesi uyarınca; herhangi bir köşe yazısının, yazar adı, gazete-dergi adı, yayım tarihi ve diğer kaynak bilgileri verilerek başka platformlarda yayınlanması son derece yasaldır.
Zira, sitemizde, ülkemiz saygın yazar ve basın kurumlarının tüm haklarına saygı gösterilmekte, alıntı yapılan her bir köşe yazısı için, yazar ismi, yazının yayınlandığı kurumun ismi, yayınlanma tarihi, yazının yayınlandığı internet adresi bilgileri günümüz internet ortamlarında rastlanmayan bir titizlikle, eksiksiz biçimde belirtilmektedir..
Web Sitemizde yayınlanan içeriklerin sorumluları içeriğin yazarıdır. Sitemiz yazılardan sorumlu tutulamaz. Yasal kurallar çerçevesi dışında yazılar varsa yönetimle irtibata geçip kaldırılması talebinizi iletebilirsiniz.
Sırıstat Haber Ekibi Olarak 
Bilgilerinize Arz Edilir..

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !