Recent Comments

Ali Öztürk: Halkın kararına saygılıyız

Adalet ve kalkınma partisi Konya milletvekilleri Ali Öztürk ile Hüsnü Tuna, hafta sonu bozkırda düzenlenen köy şenliklerine katıldı. Bozkır’a bağlı Armutlu Köyü’nde çilek şenliğine de katılan AK Parti Konya milletvekilleri, 12 Eylül 2010 Pazar günü halk oylamasına sunulacak olan anayasa değişiklik paketi hakkında da önemli açıklamalar yaptı.

AK Parti Konya Milletvekilleri Ali Öztürk ve Hüsnü Tuna, AK Parti Konya İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Varol, Mehmet Ali Arlı ve İzzet Yıldız ile Bozkır İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Gün ile birlikte Bozkır köy şenliklerine katıldı.

AK Parti Konya heyetinin gün içindeki ilk adresi Kızıl Çakır Köyü’nde düzenlenen 3. Kızıl Çakır Yayla Şenliği oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan şenlik, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Şenliği düzenleyen köy muhtarının selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konya Milletvekili Ali Öztürk, bu tür şenlik ve festivallerin halk arasında bir dayanışma ve kaynaşmaya vesile olduğu için önemsendiğine dikkat çekti. 12 Eylül’deki referanduma da değinen Ali Öztürk: ’12 Eylül’de Anayasa değişiklik paketi önünüze gelecek. Tüm Türkiye’nin bu önemli fırsatı sağduyu ile değerlendireceğine inanıyoruz. Halkımızın kararına saygılıyız, hayırlısı olsun’ ifadelerini kullandı.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan AK Parti Konya Milletvekili Hüsnü Tuna ise, şenliği düzenleyen herkese teşekkür ederek, yaklaşan Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Konya heyetinin Bazkır’daki ikinci adresi ise Armutlu Köyü’ydü. Konya İl Özel İdaresi’nin 200 Bin TL’ye mal olan sulama projesinin ardından 65 çiftçiye çilek fidesi dağıtıldı. Şimdi köy İngiltere’ye bile çilek ihraç eder hale geldi. Armutlu Köyü’ndeki son durum hakkında bilgi almak ve projeyi incelemek için köyde düzenlenen programa AK Parti Konya Milletvekilleri Ali Öztürk ve Hüsnü Tuna ile il yönetim kurulu üyeleri Mustafa Varol, İzzet Yıldız ve Mehmet Ali Arlı ile Bozkır İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Gün katıldı. Köylülerin AK Parti Konya Heyeti ve İl özel idaresi yetkililerine olan ilgisi dikkat çekti.

Armutlu’daki programa ayrıca İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Günaydın, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Abdülsettar Yarar da katıldı. Proje hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Günaydın: ‘Projemiz dahilinde sulama sistemi, yaklaşık 200 Bin TL’ye mal oldu. 65 köylümüze çilek fidesi dağıttık. Şimdi çileklerimiz meyve vermeye başladı. Köylümüz İngiltere’ye çilek ihraç ediyor. Bu desteklerimiz artarak devam edecek’ dedi.

Programda konuşan Adalet ve Kalkınma Partisi Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, taşrada önemli hizmetler gerçekleştiren İl Özel İdaresi’nin Konya’nın gelişmesi için de önemli projeler hayata geçirdiğini söyledi. Köylüye verilen desteğin artarak devam edeceğinin altını çizen Hüsnü Tuna: ‘Bizler bu projeleri önemsiyoruz ve bu projeler, bölgenin gelişmesi için devam edecek’ ifadelerini kullandı.

Organik tarımın önemine vurgu yaparak konuşmasına başlayan AK Parti Konya Milletvekili Ali Öztürk ise bu ve benzer projeler sayesinde hem işsizliğin hem de göçün önüne geçildiğini belirtti. Üretilen çileğin organik olmasına da dikkat çeken Ali Öztürk: ‘Organik çilek diğer çileğe göre çok daha sağlıklı. Bu nedenle vatandaşımız da organik çileğe daha fazla rağbet ediyor. Bu da işlerinizi ve kârınızı arttırıyor.’ şeklinde konuştu.

Armutlu’daki programın ardından AK Parti Konya milletvekilleri ve il yönetim kurulu üyeleri Hacılar Köyü Piknik Şenliği, Karacaardıç Köy Pikniği ile Köyü Şenlikleri’ne de katıldı.
Kaynak:Memleket
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !