Recent Comments

Sarıot gölünde merkepler yayılıyor

Başkan Şahin; Eğer Sarıot Gölünden Çağlayan Göletine kışınki biriken su verilirse Bozkır Çarşamba Çayımız kesinlikle kuruyacaktır.

Çağlayan Göletinin yükseltilmesini ve Sarıot Gölündeki olmayan suyun alınmasını isteyenler; Dere Belediye Başkanı kendi çıkarı için karşı çıkıyor gibi spekülasyonlar yapıyorlar. Bu mesele benim meselem değildir. Bu mesele Bozkır’ın meselesidir dedi.

Ak Parti Konya Milletvekillerinden Ali Öztürk ve Hüsnü Tuna; Bizler DSİ yetkililerinin almış oldukları, ya da alacakları raporlara tekrar bakacağız. Hele hele Bozkır Çarşamba Çayının kuruyacağı bir yerde bizler yokuz. Çarşamba Çayı Bozkırın tarihi bir dokusudur. Bu tarihi dokuya eğer zarar gelecekse buna da müsaade göstermeyiz dediler.

Suyu olmayan gölden su almanın ve Çağlayan Göleti’nin yükseltilmesinin hiçbir anlamı yoktur. Bu yapılan ve yapılacak olan masraflar halkımızdan alınan vergilerle yapılıyor. Bu fakirin fukaranın hakkını birilerinin gönlü olsun diyerek lüzumsuz masraf yapmanın anlamı da yoktur.


11 Temmuz 2010 tarihinde Sorkun ve Çağlayan Şenliklerine gelen Ak Parti Konya Milletvekillerinden Hüsnü Tuna ile Ali Öztürk, ilçemize bağlı Dere kasabasına ait Sarıot Gölünü de gezdiler.

Dere Belediye Başkanı Mustafa Şahin’inde bulunduğu gezide Başkan Şahin Milletvekillerine Sarıot Gölünü anlattı.

İlçemize bağlı Dere Belediye Başkanı Mustafa Şahin Sarıot Gölü ile ilgili Milletvekillerine verdiği bilgide şöyle dedi; “Bozkır dışındaki bazı dernek yetkilileri, Çağlayan Göleti ve Sarıot Gölü üzerinden kendilerini gündemde tutmaya ve şov yapmaya çalışıyorlar. Gördüğünüz gibi Sarıot Gölünde gıram su yok. Dediğim gibi Bozkır dışındaki Dernekler veya bazı kişiler, Çağlayan Göleti yükseltinsin diyorlar. Çağlayan Göletinin yükseltilmesine bende karşı değilim. Ancak su nerede dediğimizde Sarıot Gölünü gösteriyorlar. Onlar Sarıot Gölünde devamlı su var zannediyorlarsa yanılıyorlar” diyen Başkan Şahin sözlerine şöyle devam etti: “Sarıot Gölündeki kışın biriken sular düdenlerden Aygır mevkii dediğimiz yerden çıkmaktadır. Eğer Sarıot Gölünden Çağlayan Göletine kışınki biriken su verilirse Bozkır Çarşamba Çayımız kesinlikle kuruyacaktır” diyen Başkan Şahin konuşması şöyle sürdürdü: “Çağlayan Göletinin yükseltilmesini ve Sarıot Gölünden olmayan suyun alınmasını isteyenler; Dere Belediye Başkanı kendi çıkarı için karşı çıkıyor gibi spekülasyonlar yapıyorlar. Bu mesele benim meselem değildir. Bu mesele Bozkır’ın meselesidir. Ama gördüğüm kadarıyla Bozkırdaki hiçbir yetkiliden de ses çıkmıyor. Hatta bazı siyasiler bile kulaktan duyma sözlerle oyuna geliyorlar” diye konuştu.


‘Bozkırlı Suyuna Sahip Çık’ pankartlarının ilçede asılmasına izin verenlerin bile olduğuna değinen Şahin’in açıklamalarını değerlendiren Konya Milletvekilleri Hüsnü Tuna ile Ali Öztürk Başkanın açıklamalarını şu sözlerle değerlendirdiler. Vekiller, Başkanın tespitlerinin yerinde ve doğru olduğunu, Bozkır’ın zararına olacak girişimlere ve düzenlemelere karşı olduklarını belirterek; “Suyu olmayan gölden su almanın ve Çağlayan Göleti’nin yükseltilmesinin hiçbir anlamı yoktur. Bu yapılan ve yapılacak olan masraflar halkımızdan alınan vergilerle yapılıyor. Bu fakirin fukaranın hakkını birilerinin gönlü olsun diyerek lüzumsuz masraf yapmanın anlamı da yoktur. Çağlayan Göleti’nin yükseltilmesi için çok dedikodular oluyor. Hatta Muhalefet Milletvekilleri Atila Kart ve Mustafa Kalaycı tarafından Mecliste sık sık soru önergesi veriyorlar. Bu soru önergesini veren milletvekillerimizde Dere Sarıot Gölüne gelip bakabilirler. Ama bizler DSİ yetkililerinin almış oldukları ya da alacakları raporlara tekrar bakacağız. Hele hele Bozkır Çarşamba Çayının kuruyacağı bir yerde bizler yokuz. Çarşamba Çayı Bozkırın tarihi bir dokusudur. Bu tarihi dokuya eğer zarar gelecekse bizler buna müsaade göstermeyiz” şeklinde açıklamada bulundular.
 
Kaynak:Bozkır Postası Gazetesi

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !