Recent Comments

Bozkır gecesine ilgi yoğundu

Gecenin önce Konya’da ardından da Bozkır’da yapılmasına halkımız oldukça memnun kaldı. Bu tür gecelerin gerçekleşmesine vesile olan gazetemiz yazarı Filiz Kılınçel’e halkımızdan tam destek geldi.
Bozkır Gecesinde; Ereğlili Eda Bozkırlımısın şarkısıyla adeta geceye renk katarken, Konyalı Kör Ahmet’te türküleriyle ve esprileriyle geceye katılan halkımıza kahkahalar attırdı.

Bozkır Gecesi ve Film Galası Doruk Aile Çay Bahçesinde 7 Temmuz 2010 Çarşamba günü akşamı Saat 20.00'de yapıldı. Geceye katılım oldukça yoğun oldu.
Gazetemiz yazarı Filiz Kılınçel’in kitabının çekildiği Bozkır’da Ay Işığı filminin gösterimi 13 Haziran 2010 Pazar günü Dedeman otelde yapılmıştı.
Filmin Galasının devamı ve Bozkırlıların birlik ve beraberliği için 07 Temmuz 2010 Çarşamba günü akşamı saat 20.00’de Doruk Aile Çay Bahçesinde gerçekleştirildi. Geceye katılan yöresel sanatçılarımız katılanlara muhteşem müzik ziyafeti verdiler.
Muhteşem gecede yer alan yöresel sanatçılarımız şunlardı; Konyamızın meşhur ve eskimeyen sanatçısı kör Ahmet, Ereğlili Eda, Çağlayanlı Niyazi Coşkun, Abdurrahman Aslankaya, Mehmet İnce, Mahir Kıssal ve Ekibi yer aldı. Sanatçılarımızın yanında yerel folklor ekibimiz Bozkır Ekibi’de geceyi şenlendirdi.
Geceye Ereğlili Eda Bozkırlımısın şarkısıyla adeta renk katarken, Konyalı kör Ahmet’te türküleriyle ve esprileriyle halkımıza kahkahalar attırdı.
Konya Bozkırlılar Derneğinin düzenlendiği Bozkır Birlik Gecesine katılım beklenenin üzerinde oldu. Geceye katılımda ise halkımızdan hiçbir ücret talep edilmedi.


Ayrıca Gecede Bozkır’da Ay Işığı Filminin galası ve kamera arkası görüntüleri de gösterildi. Geceye katılanlar filmin galasını ilgiyle izlediler.
Konya Dedeman Otelinden sonra Bozkır’da da gecenin düzenlenmesini gerçekleştiren Konya Bozkırlılar Derneği yönetimine, Bozkırın tanıtımı için en iyi hizmetleri veren ve (Bozkır’da Ay Işığı Kitabını yazan ardından ise filme dönüştürülen yine Bozkır’dan Hikayerler adlı yeni kitabını çıkaran yazarımız Filiz Kılınçel’e Bozkır Postası gazetesi olarak ayrıca teşekkür ederiz.
Öte yandan Bozkır’ımız adına düzenlenen bazı gün ve geceler ilçemiz haricinde yapılıyordu. Bu tür gecelere öncelikle katılması gereken Bozkır insanı katılamıyordu.


Gecenin önce Konya’da ardından da Bozkır’da yapılmasına halkımız oldukça memnun kalarak bu tür gecelerin sık sık yapılmasını isteyerek gazetemiz yazarı Filiz Kılınçel’e destek vereceklerini söylediler.
 
Kaynak:Bozkır Postası
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !