Recent Comments

Bozkır'a Müze Hemen Açılmalıdır.

Bozkır’a müze hemen açılmalıdır derken bir takım gerçeklerin önümüzde olmasından dolayıdır. Sağlık ve yol gibi acil bir ihtiyacın giderilmesi gündemde değilse hemen açılmalıdır.
                Bunun için Bozkır Belediye Başkanımız Mustafa UYAR’ın bu konuyla ilgili çalışmalarının olduğunu biliyorum. Hapishanenin yerinin müze olması için girişimleri vardır.
Nevşehir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden arkadaşım Yrd. Doç Dr. Osman DOĞANAY başkanlığında Bozkır Zengibar Kalesinde Arkeolojik Yüzey araştırması yapması için Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğünün 22.06.2010 tarih ve 131803 sayılı izni ile 15-30 Eylül tarihleri arasında yapması için onayı çıkmıştır.
Bunun için çıkan malzemelerin korunması gerekmektedir. Yapılacak çalışmanın sağlıklı olması için bunlar koruma altına alınacaktır. Çıkan malzemenin geçici konulacağı yer Zengibar olsa da yıllık kazı bittikten sonra malzemelerin korunması gereken yerin müze olduğu hepimizin malumudur. Bu sebeple en yakın müze Konya’da olduğu için Konya’ya gidecektir.
Bozkır’ımızdan çıkan her şeyin Konya’ya gitmesi bir kader olmamalıdır. Hemen sivil toplum kuruluşları olarak olayı gündemimize almalıyız. Bunun için iktidar, muhalefet ayırımı gözetmeden Bozkır’lı milletvekillerimizin öncelikle olayı takip etmesinin bir gerekirlilik olduğunu düşünüyorum.
Bozkır’a bir müze olmalı. Adı etnografya ya da arkeoloji müzesi fark etmez. İkisinin bir arada olduğu müze olsun zaman içinde ihtiyaç gereği ayrılır.
Bozkırlı olup duyarlı olan herkesi ayrılık gayrılık gözetmeden bu işe önem vermelerini istiyorum. Ben şahsım ve Federasyon olan dernek yapımızla gerekeni yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.
Hepimiz görev başına…
 Burhan YILMAZ   

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !