Recent Comments

Kalaycı, Üniversiteyi Akp Konya Milletvekilleri Engelledi.

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kalaycı yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi.
"Çeşitli illerde 8 üniversitesi kurulmasını öngören Tasarı TBMM'nde görüşülmektedir.
Tasarının ilk halinde Konya Üniversitesi adıyla yer alan üniversitenin teknik üniversite olması için, Plan ve Bütçe Komisyonunda AKP Konya Milletvekili Hasan Angı ile birlikte verdiğimiz ortak önerge, YÖK tarafından uygun görülmüş, Hükümet tarafından desteklenmiş ve oybirliği ile kabul edilerek, üniversitenin adı Konya Teknik Üniversitesi olmuştur.
Ancak, Konya'nın teknik üniversiteye kavuşacak olmasına sevinirken, Tasarının TBMM Genel Kurul görüşmeleri esnasında, 9 Temmuz 2010 günü, 10 AKP Konya Milletvekilinin verdiği önerge üzerine üniversitenin teknik üniversite hüviyetinden çıkarılması kabul edilmiştir.
Çok ilginçtir. Tasarı ile Bursa'ya teknik üniversite kurulmaktadır. Yine Tasarıda yer alan Erzurum Üniversitesinin, teknik üniversiteye dönüştürülmesi için AKP'li 5 Erzurum milletvekili ile AKP grup başkanvekilinin verdiği değişiklik önergesi kabul edilmiştir. Bursa ve Erzurum, bu illerin milletvekillerinin isteğiyle teknik üniversiteye kavuşmaktadır.
AKP'li 10 Konya Milletvekili ise tam tersine, Konya'ya teknik üniversite kurulmasını sudan gerekçeyle engellemiştir. Anlamak mümkün değildir. Bu Konya'ya haksızlıktır.
Gerekçelerine göre, bölümleri tam uygun değilmiş, halbuki Bursa ve Erzurum teknik üniversitelerinin bölümleri de aynı, ayrıca Komisyonda YÖK temsilcisi böyle kurulmasını, ileride Konya sanayisinin ihtiyacına göre bölüm açılmasının kolay olduğunu söylemiştir.
Güya Selçuk Üniversitesi üçe bölünmeliymiş, biri teknik üniversite olmalıymış. 8 yıldır Konyalıyı oyaladılar, seçime yaklaşılan bir süreçte bunu yine söyleyebiliyorlar.
Bir devlet desteği olmaksızın, hatta AKP döneminde teşvik kapsamındaki 49 il arasına alınmamasının ortaya koyduğu olumsuzluklara rağmen, müteşebbis ruha sahip Konyalı girişimcilerin yoğun gayretleri ile sanayileşme süreci yasayan Konya'da, kalifiye eleman sorununa çözüm arayan iş dünyası için teknik üniversite büyük önem arzetmektedir.
İleri teknoloji üretimine katkı verecek, bilim ve teknolojide üniversite sanayi işbirliğini en üst seviyeye çıkaracak, sanayicilerimize uluslararası arenada rekabet gücü sağlayacak bir teknik üniversite, Konya için çok mühimdir, çok elzemdir.
Konya sanayisini ancak teknik bilgi sahibi uzman kişiler daha ileriye götürecektir. Bu bakımdan teknik üniversitenin önemi oldukça büyüktür.
Ayağımıza kadar gelen fırsat henüz kaçmış değildir. Tasarının görüşmeleri muhtemelen 13.7.2010 Salı günü tamamlanacaktır. 10 AKP Konya Milletvekilini yanlıştan dönmeye ve Konya'ya teknik üniversite kurulması yönünde hareket etmeye davet ediyorum.
Bu tarihi fırsatı Konya için, Konya sanayisinin parlak geleceği için mutlaka kaçırmamalıyız. Aksi takdirde bunun vebalinden, hem teknik üniversitemizin kurulmasını engelleyenler ve hem de buna duyarsız kalanlar sorumlu olacaktır." Dedi.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !