Recent Comments

REYİM MUSTAFA ŞAHİN'E

Seçim süreci!

Danıştay ve YSK nın son dakika kararları ile girmiş olduğumuz  seçim sürecine kısa bir değerledirme yapmakta fayda olacağına inanmaktayım.Bilindiği üzere 2 bin nüfusun altında kalan beldeler Danıştay ve YSK nın karararına dayanarak son nüfus sayımına itiraz edip dava açmış ve seçimlere bir dönem daha girmeye hak kazanmıştı.Bu kararlar tüzelkişilikleri kapatılma kararı alınan bütün Beldelerde  olduğu gibi Dere Kasabasında’da sevinçle karşılanmıştı.Herkes bundan sonra ne yaparsak Belediyemizin sürekli idamesini sağlarız diye düşünmeye ve çözüm aramaya başlamıştı en pratik çözüm olarak'sa Dere Kasabası kütüğüne bağlı olan ancak kanuni bir engeli bulunmayan hemşehrilerimizin kayıtlarını Dereye aldırarak bu  Beldelerin önündeki 2 bin nüfus engelini aşacabileceğini çözüm olarak  sunmuştuk.Hala daha bu işi başarabileceğimiz 2 seçenekten 1 isi bu dur .Ancak seçim sürecinin başlaması ile birliklte Dere Kasabasında yapılacak seçimlere Belediye Başkan adayı olarak katılan bazı insanlar Son Nüfus sayımında Dere Kasabasında nüfus 2000 in altına düşmesin diye kendi gelerek veya yakınlarına kimlik göndererek nüfuslarını Dere kasabasına yazdıran 100 kişiyi Bu insanlar Derede oturmuyor diye YSK ya şikayette bulunmuştur eğer bu şikayet YSK tarafından kabul görürse şikayete   maruz kalan insanlar seçme hakkından mahrum olcak ama bunun çok fazla önemi yok asıl önemli olnan mecut nüfusu 1148 olan Kasabamızın bu şikayet kabul görrse nüfusu 100 kişi eksilerek 1048 düşecektir. Şimdi ben buradan soruyorum bu aday arkadaşa siz  Derenin nüfusunu 2 binin üzerine  çıkarmak için elinizden geleni yapacağınıza Derenin nüfusunu biraz daha azaltmaya kalkarak ne yapmaya çalışıyorsunuz? Siz Dere Kasabasına Belediye başkanı adayı mısınız yoksa Dere Kasabasının geleceğine sabotaj düzenleyen bir sabatör müsünüz  ? Bu olaydan haberdar olan ve sitemiz Derekasabası.nette ki formlarda Dere Kasabasının geleceği için çözümler aradığımız sözde Dere sevdalısı arkadaşlar siz niye gözlerinizi yumup kulaklarınızı tıkıyorsunuz bu duruma.? Yoksa   sizin Dere  sevdanız bumu . .Şimdi kim çıkıp bu işi hayra yoracak ?  Bu yapılan Derenin ve Derelinin geleceğine ipotektir bu ipoteğe ses çıkarmayan ve destek olanları Yüce Allaha haval ediyorum.


Reyim Mustafa Şahin'e

2 dönemdir Kasabamızı Yöneten Başkan Mustafa Şahine bu dönemde daha fazla ihtiyaç olduğu düşüncesindeyim zira Belediyemizin tamam mı yoksa devam mı kararına’da gelmekte bu seçim bir bakıma .Belediyemizin devamını sağlamaya yönelik diğer adaylar da çözüm üretmeyi bırak tam tersine Dere kasabasının aleyhinde çalışmalar ürettikleri belge ile sabittir isteyene göndere bilirim .

Mustafa Şahinin Dere kasabasının Kasaba olarak idame ettirmeye yönelik çalışmaları ortada 1.madde nüfus 2000 in üzerine çıkarmaya yönelik çalışma yukarda anlatmıştım 2. madde ise Derenin turizm koruma yöresine alınmasıdır bu işte 2004 yılında  yaylalarımızın 1.derecede sit alanı olduğu yönünde hazırlatılan rapor ve haritalar Kültür bakanının onayını beklemektedir bu onayı o bakanlıktan Mustafa Şahinden başka çıkartacak 2.bir Başkan adayı malesef şuan itibari ile yoktur.Eğer bu onay çıkartılırsa nüfusumuz 2 binin altında olsa bile Belediyemiz devam edecek devletten alınan ödenek miktarı ‘da yükselecektir .Görünen köye kılavuz gerekmez iş ehlinin elindedir ve ehline yine verilmelidir görüşendeyim.Başkan Mustafa Şahin e 3. Döneminin de şimdiden Kasabamıza ve kendisine  hayırlı olmasını Yüce Allah ’tan diliyorum. Reyim Mustafa şahin’ e diyerek .Bir Hadisişeriflle yazıma son veriyorum BİR TOPLUMDA İŞLER EHLİNDEN BAŞKASINA  VERİLİYORSA KIYAMETİ BEKLEYİN  . HZ.Muhammed.as. Ben Hadise uymuşum gerisi Allah Kerim.

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !