Recent Comments

Biraz daha anlayış biraz daha hoşgörü biraz daha duygudaşlık…

Bizim Bozkır.(1)
Haber sitemizde yayınladığımız bir haber ve bu habere yapılan yorumlar düşündürücü boyutlara oluştu. Haberin içeriği kısaca İstanbul’daki Bozkırlılar Derneğinin bir ulusal yayın yapan programa katılması ve programın teferruatı.
Ben programı kişisel bir nedenden dolayı izlememekle birlikte haberin yorumlarına bakılınca izleyenlerin genel kanaati reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığı ile alelacele düzenlenmiş bir program düzenlendiğidir. Özellikle VTR kısmının rezalet olduğunu söyleyen var.

İşin açıkçası bende ‘’reklamın iyisi kötüsü olmaz’’ diye düşünürüm. Ama reklamın iyisi o kadar kolay ve basit iken kötüsünü yayınlamakta bir art niyet arama samda bir samimiyetsizlik görürüm.
Bu konular, işin laf ebeliği boyutu. Başarılı ya da başarısız bir şekilde ulusal yayın yapan bir tvde Bozkıra dair bir şeyler yayınlatılabiliyorsa bunun takdirini göstermek yapılan yanlış ya da eksikliklerin tenkitini ise uygun ve yapıcı bir dille göstermek gerekir.
Sitemize görüşlerini bildiren bir okuyucumuzun yorumu biraz değişik bir boyutta idi. ‘’ Bozkırımıza artı değer katıyorum iddiasında bulunup dernek vakıf ve eşrafı sömürenlere bozkıra çakılı bir çivisi olmayan tek işleri piknik şölen vss gibi gecelerde ağamsın paşamsın edebiyatı yapıp kendini tanıtanlara bozkırımızı bu işe alet edipte ben değil biz edebiyatı yapanlara bozkırımızın selamı olmaz’’

Bunu yazan da muhakkak Bozkır’ı yıllardır aynı çehresiyle görmekten sıkılmış Bozkırlı bir kardeşimiz. Bu kardeşimiz konuşmasında bir yere kadar haklı olmakla birlikte şunun farkında değil. Söz konusun derneğin tüzüğündeki kuruluş amacı  ‘’Dernek, Bozkır İlçesi çevre ve köylerinin korunması gereken maddi ve manevi değerlerini korumak,  İlçe çevre ve köylerinin eğitim, sağlık, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda gelişiminin sağlanması, İlçe çevre ve köylerinin kalkınması, güzelleştirilmesi ve hemşerileri arasındaki bağlılığı güçlendirmek amacı ile kurulmuştur.’’. şeklinde belirtilmiştir.
Bu derneğin Bozkıra fabrika yapma, Bozkırda iş sahası açma, Bozkırın eksik taşlarını koyma gibi bir yükümlülüğü olmamakla birlikte bu dernek ile ‘ortak veya paralel kuruluş amacı’ olan diğer dernekler bu meseleleri yükümlülük değil sorumluluk olarak algılamış ve ellerinden geldiğinde karınca kararınca destek olmaya çalışmışlardır. Zaman içerisinde dernek yönetiminde başarısız ve ilgisiz kadrolar olmuş olabilir.  Başarısız kişinin vebalini o derneğe yüklemek, o derneğe ve o dernekten fayda bekleyenlere fayda sağlamaz.

Bugün İstanbul koşullarlında bir piknik bir şölen organizasyon etmenin bedeli, hiç yoksa 5000 tldir. Şölene katılanlara sorsanız o günkü hissiyatları paha biçilemezdir. Ve o kadar hemşeriyi bir araya getirmek apayrı bir ilgi ve başarı ister.Tüm bu zahmetlerden en çok memnun kalan kimlerdir sırayla sayalım.
*Hemşerilerine bir hizmet sunmuş olmanın tatminini yaşayan dernek başkanı. *Toplumda adının anılmasının hoşnutluğunu yaşayan dernek başkanı. *Şölene katılıp dostları ve köylüleri ile sanki Bozkırdaymışçasına piknik hissi yaşayan gurbetçilerimiz. *Şölenlerde ücret karşılığı görev alan sunucular. *Şölenlerde abur cubur,  kuruyemiş, tost, köfte satanlar. *Gurbetteki Bozkırlılar kazanıyor.
 Bütün bunları yapanlar bizler için Bozkıra çivi çakmayan insan olmaktan kurtulamazlar. Nice Bozkır gencine burs imkânı sağlayan bu insanları Bozkıra bir parke taşı koymuyor diye alaşağı ederiz. Haksız da değiliz aslında. Bir günlük pilavın parasıyla Bozkıra bir çocuk parkı yapılabilir. Bir okula 10 belki 20 bilgisayar alınabilir. Bir okulun çatısı aktarılabilir. Bize ne İstanbul un pikniğinden… Bizlerin yaşattığı Bozkır adını bir pilav tabağı için niye kullanıyorlar?

Hangi tarafa dokunursanız dokunun bir ah işitir bir haklılık görürsünüz. Ama iki tarafta asla ve asla haksız değil. Çünkü iki tarafta kendi Bozkırı için çalışıyor.

Biraz daha anlayış biraz daha hoşgörü biraz daha duygudaşlık…

Bozkırdan Gurbete uzanan Gökkuşağının altında aynı yağmurda ıslanacağız bundan sonra.. Bekleyin.

Hüseyin DUMRU
Bozkır Tarih Ve Tabiatı Araştırma, Yaşatma,Tanıtma,Kültür ve Eğitim Derneği Bşk Yrd.

Yorum Gönder

5 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. ulusal kanal lafına katılmıyorum Hüseyin. Tempo Tv yi bizim Bozkırlılardan başka kim izliyor ki??? O da Bozkır programı varsa. Ben Bozkırlı olmayan Eşime Dostuma Tempo TV de Bozkır programı var açın izleyin diyemem. Tempo TV nedir ki?

    Takdir etmiyor değilim. Elbette bunun için bir emek bir çaba sarf edilmiştir. Keşke program daha profesyonelce olsaydı. Biliyorum ki büyük ulusal kanallarda çıkmak kolay iş değil. Ama değinmek istediğim Tempo TV nin çoğu insan tarafından herkesin bildiği büyük bir kanalmış gibi gösterilmesi ve yarı profesyonel bile olsa bir program hazırlanmaması.

    Programda konuşulacak konu yok mu ki her programda dernek başkanları yaptıklarını anlatıyor. zaten stüdyoda ki seyircilerin hepsi dernek yönetimi. biraz Bozkırdan bahsetsinler. Sadece Ali Ulvi Ülker'in anlatması yetmez ki. Tanıtım ise tanıtım bu şekilde olur. Başkanlarının yaptıklarını anlatması Bozkır'ı ve güzelliklerini tanıtmaz.

    YanıtlaSil
  2. Evet Bozkır için bişeyler yapmak sadece Bozkıra parke taşı yaptırmak park yaptırmak değil soyso kültürel yönden de hizmetler verebilirsiniz bunu ne kadar başarılı şekilde yapıyorlar Bozkırımızı ne kadar tanıtıyorlar bu tartışılabilir ama Bozkırlının hakkını şenliklerde, gecelerde yiyorlar demek doğru olmaz. Bozkırın genciyle yaşlısıyla hep birlikte huzur bulacağı günler yaşarız inşaallah.
    Çok güzel bir yazı yazmışsın Hüseyin abi .Mehmet Ali Palabıyık

    YanıtlaSil
  3. Sivil toplum kurumlarına sahip olmak adına Bozkır'ımız iyi bir konumda.Bozkır,Konya,Ankara ve İstanbul merkezli vakıf,dernek,internet sitesi,yerel gazeteleri,sanatçıları,yapımcıları,sinamacıları,televizyon ve radyocuları...
    Hepsininde amacı Bozkır ve Bozkır'lılara hizmet.Bu hizmet yarışında hepisine başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  4. Her yiğidin bi yoğurt yiyişi var,
    Bozkırlılar mı,hepsi yiğit evel Allah.
    Bozgır Efesi

    YanıtlaSil
  5. http://onecek.com/KonuOku.asp?id=209

    YanıtlaSil

...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !