Recent Comments

Bozkır Merkez'de Kömür Dağıtımı Başladı.



İlçemiz Kaymakamlığı tarafından kömür yardımı dağıtılmaya başlandı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca yapılan kömür yardımının amacı ekonomik ve sosyal yoksunluk içinde olanların temel ihtiyaçlarını karşılamaya yöneliktir.


Şuan dağıtılmaya başlanan kömürler önceki yıl gelip dağıtımda artan kömürler. Kömür çuvalları bir yıl boyunca güneşte bekleyince dağıldığı için tekrar çuvallanarak kömürler dağıtılabilmektedir.


Basında açıklanan bildiriler göre bu sene son binyılın soğukları olacak, Bu soğuklarda umuyoruz ki güngörmüş kömürlerimiz iyi ısıtır.

Sırıstat Haber Merkezi:Yakup ÇETİN




Yorum Gönder

2 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Benim güzel ülkemin güzel insanlarının acıklı halleri... İnsanlarından kastım muhtac olan insanlar değildir. O kömür çuvallarının çürümesini bekleyen idarecilerdir.

    Devlet baba babalık vazifesini son yıllarda iyi yapıyor. Muhtac olana el uzatıyor. Tabi hal böyle olunca muhtac insan sayısıda ona oranla artıyor ama olsun..

    Köylere kömür dağıtımı esnasında ise vatandaşlar çok rencide oluyor. Buna bizzat defalarca şahit oldum. Önce köy yada beldenin anons sisteminden defalarca anons yapılıyor. ''kömür yardımı alacak kimselerin adını okuyoruz, Ahmet oğlu Mehmet Ayşe kızı Fatma falan'' Sonra kömürler meydanda herkezin gözü önünde yapılıyor.

    Yokluk elbette ayıp değil. Ama olsun, herkesin çoru çocuğu var. Bir baba düşünün ki evladı onu kömür kuyruğunda görsün.. Çok ağır gelir insanın kalbine. Türkiyede benim gibi bir çok insan müslüman olduğunu söylüyor. Ama sağ elin verdiğini gören sol eller oldukça bence müslümanlığımız tartışılır.Ya müslümanlığı bırakın insanlığımız tartışılır...

    Bilmiyorum Kaymakamlığa yada devlete zararı çokmu olur bu kömürleri evlere en yakın bölgelere naklettirmek.

    Çok insan biliyorum yapayalnız yaşıyan evinden dışarı çıkmaya mecali olmayan. Devletten aldığı altmışbeş maaşıyla ayakta durabilen. Bu insan kömürü nasıl alsın. Nasıl getirsin evine...

    Ne diyeyim. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin...

    YanıtlaSil
  2. Evet Hüseyin abininde dediği gibi köylerde bu anlayış var. Ve hatta köy meydanından evine taşıtmak icin yaşlı ninelerimizin dedelerimizin birkaç torba kömürüde taşıyanlara verdiği bir anlayış.
    Ama benim bildiğim kadarıyla icinde de bulundum sosyal yardımlaşma vakfının Konyada bu çok güzel yapılıyor sessizce evine hatta kömürlüğüne kadar taşıyorlar bazen rica edildiği zaman. Bozkırdaki idarecilerimizde bunun düzenlenmesini sağlayabilirler zannımca. Mehmet Ali Palabıyık

    YanıtlaSil

...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !