Recent Comments

Tempo Tv'de ki Bozkır Gecesi İzlenimleri


Aslan Mustafa olarak ta tanınan aslen Bozkır İlçesi Sazlı köyünden olan spiker Mustafa Çil ile Sanatçı Eda’nın birlikte sunduğu Bizim Oralar adlı televizyon programı Tempo Tv’de 21 Ekim 2010 Perşembe gecesi saat 23:15’de canlı olarak yayınlandı. Programa İstanbul Bozkırlılar Derneği Başkanı Ahmet Ayyıldız, Araştırmacı Yazar ve İstanbul Bozkırlılar Derneği Başkan Yardımcısı Ali Ulvi Ülker ile 2010 yılında İstanbul’da düzenlenen Bozkırlılar Pikniği’nde Bozkır Bey’i seçilen İstanbul’daki Kuşça Köyü Dernek Başkanı olan Çetin Öğütçüoğlu konuk olarak katıldılar. 

Programa ayrıca, Hisarlık Dernek Başkanı Mustafa Aydın, Hisarlık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Parlak, Çağlayan Dernek Başkanı Hasan Geyik, Akçapınar Dernek Başkanı Hasan Ciğerci, Ulupınar Dernek Başkanı Alican Karakuş, Bağyurdu Vakfı’nı temsilen Recep Dinç ve Ali Osman Özdemir, Aliçerçi Dernek Başkanı Abdullah Yüksel, Bademli Derneğini temsilen Bahadır Şahin, Harmanpınar Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Osman Ergüven ve çok sayıda misafir de katılmışlardır. 
Aslan Mustafa ile Sanatçı Eda’nın birlikte Bozkır’da çekimlerini ve röportajlarını yaptıkları görüntülerin ara ara VTR olarak sunulmasından sonra, İstanbul Bozkırlılar Derneği Başkanı Ahmet Ayyıldız; Derneğin 2009 Ekim ayından 2010 ekim ayına kadar 1 yıllık süre içinde İstanbul Mehmet Akif Ersoy Ormanlarında bütün Bozkırlıların katıldığı bir pikniği gerçekleştirdiğini, İstanbul’daki Bozkır köy ve kasaba dernekleri arasında bir futbol turnuvası yaptıklarını, 25 Eylül 2010 tarihinde Zeytinburnu’nda Yöresel Günler etkinliklerinde Zeytinburnu’nda faaliyetlerini sürdüren il ve ilçe dernekleri arasında en çok seyirciyi toplayarak çok önemli bir şölen gecesi yaptıklarını belirterek Bozkırlılar Derneği’nin bundan böyle faaliyetlerini gittikçe artıracağını belirtmiştir. 
Daha sonra Araştırmacı Yazar ve İstanbul Bozkırlılar Derneği Başkan Yardımcısı Ali Ulvi Ülker konuşmasına “Hoşgeldin Pazarı” isimli meşhur Bozkır şiiri ile giriş yaparak başlamış, 19 yüzyıl Bozkır Halk Ozanı Aşık Mehmed’in “Bozkır Destan” adlı şiirini okuyarak devam etmiş, daha sonra Bozkır’ın tarihçesi hakkında bilgi verip, Bozkır adının kaynağını açıklamıştır. Osmanlılar zamanında Osmanlı Ordusu’nun Viyana kapılarına dayandığı vakitlerde Bozkır’dan asker toplandığını ve bu savaşta Bozkırlıların çok büyük faydalar sağladığını söyleyen Ali Ulvi Ülker tarafından daha sonra Bozkır Şarkısı, Bozkır Türküleri’nin de tanıtımını yapılmıştır.
2010 yılında İstanbul’da düzenlenen Bozkırlılar Pikniği’nde Bozkır Bey’i seçilen İstanbul’daki Kuşça Köyü Dernek Başkanı Çetin Öğütçüoğlu’da kendisinin Bozkır Bey’i seçilmesinden son derece memnun olduğunu söylemiş ve önümüzdeki yıl da tekrar Bozkır Bey’i seçilmek için gereken mücadeleyi yapacağını belirtmiştir.
Programa katılan Hisarlık Dernek Başkanı Mustafa Aydın, Çağlayan Dernek Başkanı Hasan Geyik, Akçapınar Dernek Başkanı Hasan Ciğerci, Ulupınar Dernek Başkanı Alican Karakuş, Bağyurdu Vakfı’nı temsilen Recep Dinç, Aliçerçi Dernek Başkanı Abdullah Yüksel, Bademli Derneğini temsilen Bahadır Şahin’de kendilerini ve Derneklerine ait faaliyetleri tanıtıcı konuşmalar yapmışlardır. 
Tempo Tv’de, Aslan Mustafa ve Eda’nın canlı yayında birlikte sunduğu 21 Ekim 2010 Perşembe gecesi 23:15’de başlayan Bizim Oralar adlı televizyon programı, Ahmet Ayyıldız, Ali Ulvi Ülker ve Çetin Öğütçüoğlu’nun konuşmalarından Bozkır İlçesi’nden ve özellikle Cuma Pazarı’ndan çekilen görüntülerle, Bozkır Kaymakamı, Bozkır Belediye Başkanı, İlçemizden bazı esnaf ve vatandaşlarımızın görüşlerinin de alındığı röportajlarla devam ederek, 22 Ekim 2010 Cuma günü saat 02.00’de bitirilmiştir. 


Kaynak:Bozkır Gündem Gazetesi




Yorum Gönder

7 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
  1. Gülmekten yerlere yatarak izledim programın başlarını.Dernek başkanlarından sonra bıraktım :D zaten saat çok geçti 23:00 de denilen program gece yarısına 15 dakika kala başladı.Ahmet Ayyıldızın boynu tutulmuştur heralde arkaya bakmaktan.Birde bi dunya para alınıyor tv programı için Allah aşkına arabanın içinden bozkır çekimi yapılırmı bu kadarmı ciddiyetsizlik.Ayıp ayıp.Ses durumu başka bir facia ama okadar önemli değil teknik bi hatadır der geçersin ama arabanın içinden dikiz aynalarını görerek bozkırı izlemek ayıp ayıp birde sevgili konsetimizin otobüsü maşallah hep bozkırın içindeydi :D :D :D :D Allahtan Ali Ulvi Ülker hocamızın bozkır tarihi ve şiiri vardı.Gerçekten bozkırımızı tanıtan güzel tv programları dileğiyle...

    YanıtlaSil
  2. Evet oldukca basit bir programdı. Programın sunucuları da maşallah başkanlara yağ yakmakdan, özel dostlarını göklere çıkarmaktan program yapamıyorlar. VTR diye gösterilen görüntüler de evlere şenlik. Körler sağırlar bir birini ağırlar misali. Derneğin de maşallahı var. Yılda sadece ve sadece iki etkinlik yapıyor. Onun birisi piknik. Artık piknik yapmayan yok. Diğeri de Zeytinburnun daki gece. Onu da belediye yapıyor. Üstelik üstüne de para veriyor. Futbol turnuvasını anlatmaya gerek yok neredeyse kan gövdeyi götürecekti. Yani anlatacak bir etkinlik yok. Ama öyle bir anlatıyorlar ki MUHTEŞEM :))))))) Şu soruların cevabını verebiliyorsan çıkarsın TV'ye. Kaç öğrenciye burs veriyorsunuz? Kurumsa Sosyal Sorumluluk için ne yaptınız? Bozkır için Kültürel çalışmalara katkınız oldu mu? Sürekli ismini zikrettiğiniz Bozkır'a çaktığınız küçük de olsa bir çiviniz var mı? Broşür,kitapçık da olsa Bozkır'ı tanıtım için en ufak bir girişiminiz oldu mu? Yok yok siz şenlik kürsülerinde inci tanesi gibi dizilerek şov yapmaya devam bir birinizi övmeye devam edin...

    YanıtlaSil
  3. Bir gurbetci olarak ne zaman tv de bozkır çıksa heycanla ve özlemle karşısına geçer izlerim. Aynı şekilde Tempo Tv deki Bozkır proğramınıda saat gece 1 e kadar bende izledim ama yukarıda adsız arkadaşın dediği gibi bozkırı tanıtım cd si biraz acemice olmuş sadece bozkır levhasını konset otobüsünü ve arabayla yol kenarları çekilmiş ama olsun yinede zevkle izledim.
    Sonuçta tempo tv kontv den fazla bozkır yayını yapıyo Tempo tv ye emeklerinden dolayı Edaya ve Aslan mustafaya teşekkür ederim

    YanıtlaSil
  4. Gazete-Dergi-Radyo-Televizyon ve İnternet vasıtasıyla Bozkır ve Bozkırlılar adına yapılan bütün çalışmaları artısıyla,eksisiyle takdir ediyor,vesile olanlara tebriklerimle başarılar dilerim.

    Kimimiz içinde yaşarız,kimilerimizde içimizde yaşatırız hasretini Bozkır'ımızın.

    Bozkırımızın değerlerine artı değer katanlara selam olsun.

    YanıtlaSil
  5. Bozkırımıza artı değer katıyorum iddaasında bulunup dernek vakıf ve eşrafı sömürenlere bozkıra çakılı bir çivisi olmayan tek işleri piknik şölen vss gibi geçelerde ağamsın paşamsın edebiyatı yapıp kendini tanıtanlara bozkırımızı bu işe alet edipte ben değil biz edebiyatı yapanlara bozkırımızın selamı olmaz ali rıza abi...

    YanıtlaSil
  6. baha kardeşim sana yürekten katılıyorum..bu kon tv varya çok rezil bir kanal.sabahtan akşama kadar reklam,arada bir de saçma sapan proğramlar..bir tempo tv kadar olamadılar.

    YanıtlaSil

...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !