Recent Comments

Kalaycı; İthal sığırlar kabus oldu

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Tarım Bakanı Mehdi Eker’in cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Sarayönü ilçesinde ithal sığırlar nedeniyle yaşanılan sıkıntıya dikkat çekti. 

Sarayönü’nde hayvancılıkla uğraşan vatandaşların tedirgin olduğunu kaydeden Kalaycı, “Zira AKP Hükümeti tarafından ithal edilen sığırların Konuklar Tarım İşletmesi’nde iki ay karantinaya alınıp daha sonra doğu illerimize gönderileceği ifade edilmektedir. Sarayönü ilçemizde yer alan Konuklar Tarım İşletmesinde esmer ırkı damızlık süt sığırcılığı yapılmaktadır. Bu İşletme, genetik kapasitesi yüksek damızlık yetiştiriciliği uygulamaları, teknik bilgi ve kapasitesi ile bölge ve ülke hayvancılığına hizmet sunmaktadır. Bu durumda, ithal sığırlardan işletmedeki ve bölgedeki sığırlara hastalık bulaşması riski, hayvancılıkla geçimini sağlayan hemşehrilerimin uykularını kaçırmaktadır” dedi.
Kalaycı şu soruların cevaplanmasını istedi: “İthal sığırlar neden Konuklar Tarım İşletmesinde karantinaya alınacaktır? Gerekçesi nedir? Konuklar Tarım İşletmesi yolgeçen hanı mıdır? Neresi için ithal ediyorsanız, neden doğrudan o ile göndermiyorsunuz? İthal sığırlarda daha önce ortaya çıkan başta mavi dil olmak üzere yine çıkabilecek hastalıkların, bir çiftçi eğitim merkezi olan Konuklar Tarım İşletmesinde yetiştirilen anaç sığırlara ve bölgedeki sığırlara bulaşması riski neden dikkate alınmamıştır? Başka bir yer mi bulamadınız? Yoksa Konya sahipsiz mi görülmektedir? İthal sığırların Konya’da, Sarayönü Konuklar Tarım İşletmesinde karantinaya alınması yönündeki yanlış kararınızdan derhal vazgeçecek misiniz? Ayrıca, doğu ve güneydoğu anadoluda 25 ilde iki yıldır uygulanan, süt sığırcılığı ve damızlık sığır işletme yatırımlarında; inşaat için yüzde 30, damızlık gebe düve alımı için yüzde 40, sağım ünitesi ve soğutma tankı alımı için yüzde 40 oranında hibe desteği, hayvancılıkta büyük potansiyeli olan Konya’da neden uygulanmamıştır? Konya’nın eksiği nedir? 2011 yılında Konya kapsama alınacak mıdır? Ette ve sütte yaşanan sorunların; yem ve küspe fiyatlarının çok yüksek oranda artması, yem bitkileri üretiminin ve desteklerinin yetersizliği, mera ıslahlarına ağırlık verilmemesi, piyasayı düzenleyecek ve denetleyecek kurumun olmaması gibi konular olduğunu AKP Hükümeti 8,5 yıldır öğrenemedi mi?”
Mustafa Kalaycı, verdiği bir diğer soru önergesinde de kan şekeri ölçüm çubukları ile ilgili sorunu gündeme getirdi.[Merhaba Haber]

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !