Recent Comments

Konya’nın Bozkır İlçesinde ilçe merkezinde kazı çalışması.

Konya’nın Bozkır İlçesinde Abdullah Bilir adında ki Belediyeden emekli şahsın organize ettiği kaza çalışması 21 Haziran 2011 günü başladı ve şuanda devam etmektedir. 

Yapılan kazı çalışmasında şuana kadar bir adet süslemeli taş ve Küp kalıntıları bulundu, Kazı için alınan izin 10 metre civarında olduğu için kazının üç gün süreceği düşünülüyor. 

Kazı hakkında bilgiler veren Bilir “ Yaz aylarında İngiltere’ye gidiyorum, Burada tanıdığım bir İngiliz bana Bozkır’da Merkez Caminin yanındaki tarihi Çeşmenin Beş, On ayak ilerisinde Roma’ya ait bir kazan içerisinde hazine olduğunu söyledi. O günden beri 10 yıldır bu mevkii takip ediyorum. Geçen zaman zarfında kazı için gerekli bir takım çalışmalar yaptım Bozkırda güvenebileceğim esnaflardan Abdullah Yavuz (Yavuzlar Sarraf ) ve İrfan Baş ile görüşmeler yaptık, Kazının resmi işlemlerini Abdullah Yavuz ile İrfan Baş tamamladı ve kazı çalışmasına başladık, İnşallah kazıda bulmayı istediğimiz hazineyi buluruz.” dedi. 

Kazı çalışmaları İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleriyle Bozkır Belediyesi zabıta ekipleri denetiminde ve vatandaşların meraklı bakışları altında kazı çalışmaları devam ediyor. 

Sırıstat Haber Merkezi: Yakup ÇETİN

Kazı Çalışması Video Görünümü;


Kazı Görünümleri ;













Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !