Recent Comments

İçimizden biriydi!


İçimizden biriydi!
27 Mayıs ihtilalcileri tarafından idam edilen Başbakan Adnan Menderes hakkında bir bilinmeyeni ortaya çıkardık.Yapılan titiz araştırmalar netice verdi…

1946’da demokrasi hareketini başlatan ve 1960 yılına kadar ülkenin büyük mesafelerde başrol oynayan Adnan Menderes’in anne tarafından Bozkır’ın Tepelice Köyü’nden olduğu yetkili ağızlarca açıklandı.

Geçmiş dönemlerde söylenti olarak kulaktan kulağa dolaşan laflar,derneğimizi harekete geçirdi.Olayın aslını araştırmak ve Menderes ailesine yakın kişilerle görüşmek için çalışmalar başlatan Dernek Başkanımız Himmet Güzel bu görüşmeyi gerçekleştirdi.

Bozkır Belediye Başkanı Lokman Ciğerci,Ankara Bozkırlılar Derneği Başkanı Hasan Basri Yalçınkaya veDernek Başkanımız Himmet Güzel’den oluşan heyet Adnan Menderes’in oğlu DYP Milletvekili Aydın Menderes ile Ankara’da görüştü.

Aydın Menderes konuyla ilgili yaptığı açıklamada böyle konuşmaların sık sık tekrarlandığını belirterek,derneğimizin yaptığı araştırmayı doğruladı.Dernek Başkanımız ve görüşmeyi yapan heyetin ifade ettiğine göre,Adnan Menderes’in anne annesinin  Tepelice Köyü’nden olduğunu Aydın Menderes’in söylediği bildirildi.

Konuyla ilgili Dernek Başkanı’mızın yaptığı açıklamada,Tepelice’li Hacı Ali Paşa’nın (Kırlı Paşa) Adnan Menderes’in dedesi olduğu belirtildi.

Aydın Menderes’in de bunu doğrulaması,yapılan araştırmanın müspet olduğunu ortaya çıkardı.Bugüne kadar günyüzüne çıkmamış,sadece lafta kalmış bir gerçeği ortaya çıkarmanın ve Adnan Menderes gibi dirayetli,ülkesi için çalışan;fakat bazı güçlerce darağacına çekilmiş mazlum bir başbakanın hemşehrimiz olması bizim için onurdur!

27 Mayıs ihtilalinin karanlık güçlerince haksız bir şekilde idam edilen,daha sonra da devlet tarafından kendisine  yapılan haksızlık kabul edilerek iade-i itibar verilen ve kendisi gibi düşüne 8.ci Cumhurbaşkanı merhum Tugut Özal tarafından Anıt Mezar’ı yaptırılan Adnan Menderes’i rahmet ve minnetle yadediyoruz.

Görüşme ve konuşmalarla ilgili geniş açıklamayı Dernek Başkanımız Himmet Güzel’in yazısında bulacaksınız.


Yeşil Bozkır Dergisi  Mayıs 2002

 
Ali Rıza Özaslan
Kadıköy Bozkır  Gönüllüleri
Meyre com






Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !