Recent Comments

Kalaycı'dan Simitçilere Yapılan Baskı için Soru Önergesi


Konya Büyükşehir Belediyesi, 31 Aralık 2011 tarihinden sonra tezgahlarını kaldırmaları için simitçilere baskı yapmaktadır. Simit satıcılarına, satış yerlerinin kaldırılacağı Büyükşehir Belediyesince tutanakla bildirilmiş, ancak çözüm yolları gösterilmemiştir. Simitçiler ile görüşme tenezzülünde bile bulunulmamaktadır. Ayrıca vatandaşın fikri de sorulmamıştır.

Ülkemiz istihdamına katkı sağlayan, vergisini ödeyen, karda, kışta, yağmurda, yoğun sıcağın altında çalışarak ailelerini geçindirmeye çalışan, çocukların can dostu, memurların, dar gelirlilerin kebapçısı olarak adlandırılan simitçi esnafımız mağdur edilmektedir. Kendilerine şehrin dışında ve hızlı tren altgeçitlerinde simit satabilecekleri söylenmektedir. Halbuki insanların yoğun olduğu yerlerde simit satılabilir.

Konya'da en az bin aile geçindiren simit satıcılarının ekmeğiyle oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Bu soruna mutlaka bir çözüm yolu bulunmalıdır.

1)    Yıllardır bulundukları yerde satış yapan simit satıcılarına, tezgahlarını kaldırmaları için neden baskı yapılmaktadır? Vatandaş simidi nereden alacak? Simitçilerin tezgahı kaldırılan yerlere, belediye tarafından büfeler, yandaşlar mı yerleştirilecek?

2)    Büyükşehir Belediyesi işi gücü bırakıp simitçilerin ekmeğine mi göz dikmiştir? En az bin aile geçindiren bu insanlarımızın ekmeğiyle oynanmadan, bu konuda ne yapılmak isteniyorsa kendileri veya temsilcileri ile neden görüşülmemektedir?

3)    Geçmişte belediye başkanlığı ve kendi ifadenizle simitçilik yapmış bir Başbakan olarak, ailesinin geçimini simit satarak sağlamaya çalışan simitçi esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi için bir talimat verecek misiniz?

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !