Recent Comments

FARLILIĞIN, FARKINDA OLMAK!



Pakistanlı olan ve orada yaşayan bir Profesör Türker’le olan bir dost sohbetinde şöyle konuşur; Türk doğmak, Türk olmak, Türk’ü sevmek, bir insan için büyük şereftir. Siz Türkler cihan savaşından sonra milli mücadeleye başlayınca, ben istedim ki Türkiye’ye geleyim ve sizin askerlerinizle birlikte Fransız’a, İngiliz’e, Yunan’a, karşı çarpışayım. Buradaki idarecilerimize resmen başvurdum. Yaşımın 17 olduğunu dikkate alarak talebimi reddettiler. Ah o zamanlar yaşım keşke 18 olsaydı!
Bu tip benzer methiyeleri başka milletlere mensup kişilerden de zaman zaman duymakta ve okumaktayız. Şu gerçek ki bizler de kendi milletimizin özelliklerini, tarihini çok iyi bilmek mecburiyetindeyiz. Kuran’da bir ayette diyor ki; Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? Diye dikkatimiz çekiliyor.
Mehmet Akif Ersoy bilmeyenleri, öğrenmeyenleri hayvanlara mahlûkata benzetiyor. Türk milletine mensup olmamız münasebetiyle kimliğimizle ilgili bilmemiz gerekenleri bilmeliyiz. Türk milletiyle ilgili bazı özellikleri hatırlamaya çalışalım.
Biz Türkler, Akıncı bir milletiz. Tarihin en eski en köklü en büyük milletlerinden biriyiz. Türkler Nuh peygamberin oğullarından Yafes’in neslindendir. İlk Müslüman Türk Hz Sümeyye’dir. Türkler, İslamiyeti samimi olarak kendi istekleriyle, hiç bir zorlama ve dış baskı olmaksızın kitle halinde kabul etmişlerdir.
Türler Müslümanlığı 751 Yılında Talas savaşıyla Müslümanlığı yakından tanıma fırsatı bulmuşlar çoğu tarih kitaplarında Türklerin Müslümanlığı kabul etmesinin başlangıç noktası kabul edilir.
Türk milleti İslam dini ile 9 uncu yüzyılın ilk çeyreğinde tanışmaya başladı.10 uncu yüzyıla kadar yavaş ve10 uncu yüz yıldan sonra ise büyük bir hızla İslamiyet Türkler arasında yayıldı ve nihayet öyle bir hal aldı ki Haçlı dünyasında bir Hıristiyan İslam dinine geçtiğinde ona Türk oldu denildi.(Ecnebilerin Türklere karşı hep bir kuyruk acıları vardır.)
Dünyada bizden daha çok devlet kuran ikinci bir millet yoktur.117 devlet altında bizim ismimiz var; 38 devlet,32 beylik,17 hanlık,4 atabeylik,16 imparatorluk,10 cumhuriyet kurmuş bir milletiz. Dünyada Osmanlı imparatorluğuyla 322 yıl lider devlet olduğumuz halde dinde zorlamaya gitmeyen bir milletiz. Çok merhametli bir millet olmamıza rağmen dünyada en çok düşmanı olan milletiz. Biz 300 milyonluk Türk aleminin ve Türklerin de içinde olduğu 2 milyar yakın İslam aleminin temsilcisiyiz.Farklılığımızın farkında olalım!
Bizim müspet vasıflarımız yanında menfi özelliklerimizde var; Çok çabuk çözülen başkalarına çok çabuk benzemeye çalışan bir milletiz. Düşmanlarımızı çok çabuk unutuyoruz. Modaya çok açık olan bir milletiz. Dünyada en az okuyan milletlerden biriyiz. Her milletin bir alfabesi olduğu halde bizim dünden bu güne kadar 29 alfabemiz var. Çevresini çok çabuk kirleten, ağacı, ormanı, çiçeği, çimeni pek sevmeyen insanlarımızın çoğunluğu.  Millet olma asaletine gölge düşürüyor.
Büyük şehirlerde birçok işyerlerinin tabelalarında hep yabancı kelimeler isimler var. Hipodromlarda koşan atlara bile yabancı isimler koyuluyor. İnsan sormadan edemiyor ülkemiz bir sömürge devletimi?
Atatürk: Türk! Öğün! Çalış! Güven! Kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur demiştir. Acaba neden bir düşünelim ne dersiniz? Neden Gençlerimize 17 yaşındaki o Pakistanlının Türklük hayranlığı, sevgisini ve şuurunu veremiyoruz.
Haftanın Sözü. Birbirini yiyenler bölüşemez bir dağı, birbirini sevenler paylaşırlar bir dalı.


Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !