Recent Comments

Bozkırlılar Vakfı Sünnet Şölenini Geleneksel hale getirdi


1991 yılında kurulan Bozkırlılar Vakfı 21. yılında, hizmetlerine devam ediyor. Vakıf tarafından ilçede düzenlenen toplu sünnet şöleninde 59 çocuk, erkekliğe ilk adımını attı. 

Geleneksel hale getirilen sünnet şöleni ilçemizde Mehter Takımı'nın gösterisiyle başlarken, sünnet merasiminden önce Merkez Camii Müezzinlerinden Süleyman Canıtez’in güzel ses ve makamıyla Kur’an-ı Kerim okundu. Ardından Davut Çukurkavak hocanın duasıyla da sünnet şöleni başladı.

Bozkırlılar Vakfı Temsilcisi Mehmet Özakan, Bozkır’daki yatılı erkek yurdu binasında düzenlenen sünnet töreninde yaptığı konuşmada, Bozkırlılar Vakfı olarak üçüncü sünnet şölenini gerçekleştirdiklerini, kendilerine müracaat eden ailelerin çocuklarını sünnet ettirmeyi kendilerine görev saydıklarını belirtti.

Anne ve babalar için ilk mürüvvetin doğum, ikinci mürüvvetin ise sünnet olduğunu belirten Özakan, sünnet olacak çocukların sayısını belediye başkanları ve muhtarlarla birlikte belirlediklerini vurguladı. Özakan, çocukları ücretsiz olarak sünnet ettiren başta Dr. Fatih Soydemir’e, Doktor arkadaşlarına ve yardımcılarına, ayrıca bu doktorlarımızın Bozkır’a gelmelerinde yardımcı olan hemşehrilerimizden Mustafa Çetiner’e ve Abdullah Teke’ye ayrı ayrı teşekkür ederken, sünnet şöleninde halkımıza ikram edilen etli pilav ve ayran için katkıda bulunan tüm hemşehrilerimizden de Allah razı olsun dedi.

Bozkırlılar Vakfı Konya Şubesi ile genel merkez yönetiminden de katılımın olduğu sünnet şöleninde, ilçe Belediye Başkanı Mustafa Uyar’da katıldı. Başkan Uyar yaptığı selamlama konuşmasında, Bozkırlılar Vakfına butür hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. 

Vakıf Konya Şube Başkanı Hasan Ali Ünlü’nün de katıldığı sünnet şöleninde, katılanlara teşekkür konuşması yaptı. 

Öte yandan çocukların sünnet elbiselerinin ve ayakkabılarının Bozkırlılar Vakfı Genel Merkezi tarafından alındığını, sünnetin tamamen ücretsiz olduğu belirtildi. İlçemizde düzenlenen toplu sünnet şöleninde, katılımcılara etli pilav ikram edilirken, sünnet olan çocuklara da çeşitli hediyeler verildi.
(Haber: Yunus YILMAZ)







Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !