Recent Comments

Bozkır’a gitmek gerek

Rahmet, Mağfiret ve kurtuluş ayı olan Ramazan’ı şerif’in sonuna geldik. İnananlar için sıcak mevsime rağmen oruç başladı şimdide bitiyor. Bildiğimiz gibi Ramazan ayının bitişi Bayram!...

Bayram Ramazan ayında oruç tutmanın mükafatı. Günümüz insanı bu mükafatı ziyaretlerin yanı sıra bir tatil olarak görüyor veya zamanın şartları gereği stresli şehirlerden kurtulup tatil yapmak istiyor. Tatillerini bazıları tatil beldelerinde yaparken bazıları özellikle sılayı rahim ve bayram ziyareti ile birleştirip memleketlerine gidiyorlar.

İşte Bozkırlılar içinde bir fırsat!...

Bayramda tatili o güzel dağlarda geçirmeye davet ediyoruz.

Tatilini Bozkır’da geçirmekle ne kazanacaksınız?

Başta sılayı rahim yapacaksınız.

Eş dost akraba köylü hemşerilerin Bayramda gönlünü alacaksınız. Köylerimizde özellikle artık genelde yaşlı insanlarımız var onları muhakkak sevindireceksiniz. Kimsesiz olmadıklarını göstereceksiniz.

Bozkır, ve Bozkır insanını yazın ve bayramda da olsa yalnız bırakmayacaksınız.

Bozkır insanı gurbetteki insanının yanında olduğunu hissedecek.

Kış altı ay doğru dürüst iş yapamayan Bozkır esnafının yüzünü güldüreceksiniz. Ha bu arada hatırlatalım alışverişinizi mutlak Bozkır’dan yapınız.

Tatil yapacaksınız o Torosların buz gibi sularından içeceksiniz. Yayla havası alacaksınız. Büyükşehirlerde gerek stresten, gerekse hava yoğunluğundan güçsüz düşen bedeniniz, güç kazanıp hayat bulacak. Ne şeker, ne tansiyon kalacak.

Tatil dönüşü bir kat daha canlılık kazanıp daha çok iş yapacaksınız.

Size bir sır daha veriyim başka yerlerde yapacağınız tatil masrafının en az dörtte biriyle tatil yapacaksınız.

Ha denize gitmedik diye üzülmeyin tabi aracı olan veya araç bulabilenler için iki veya üç saat içinde Akdeniz sahilinde denize girebilirsiniz. İstanbul’da da iyi bir yerde denize girelim derseniz trafikle birlikte üç saatiniz zaten gider.

Hepsinden de önemlisi burası benim memleketim, bu topraklarda doğdum, babam bu topraklarda doğmuş olmadı dedem bu topraklarda doğmuş, bu toprakların ürünüyle beslenmişim, buraların havasıyla hayat bulmuşum, bu topraklar bizim toprağımız diyerek sahip çıkmak için gideceksiniz. Eğer sen malına sahip çıkmazsan ola ki; bir gün ihtiyacın olduğu zaman bu toprakları da bulamayabilirsin.

Size kısacık bir örnek göçmen diye tabir ettiğimiz insanlar 1400 ve 1500. Yıllarda balkanlara bizim oralardan gitmişler bir amaçla 400 yıl sonra geriye gelmek zorunda kalmışlar eğer ana vatan Türkiye olmasaydı gidecek yerleri olmayacaktı.

Evet şimdiden iyi tatiller Bayramınız Kutlu olsun

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !