Recent Comments

Bu Sene Bitecek



İller Bankası’nın gerçekleştirdiği çalışmalar halkı sevindirmeye devam ediyor. Kanalizasyon projelerinin hayata geçirilmesiyle Çarşamba Çayı’nı (Bozkır Çayı) kirleten evsel atık sular, kirlilikten kurtarılıyor.
İLLER Bankası tarafından Karacahisar Köyü’nün şebeke ve kolektör hattı inşaatı tamamlanarak Sorkun-Dere-Çağlayan-Bozkır Kollektör hattına bağlantısı yapıldı. Aygır Kaynağı’ndan itibaren Karacahisar Köyü, Sorkun, Dere, Çağlayan Kasabaları ile Bozkır İlçesi’nin içerisinden geçen Çarşamba Çayı evsel kirlikten kurtarıldı. Bozkır ile Yolören Köyü arasında bulunan atıksu arıtma tesisi inşaatının ihale hazırlıkları halen yürütülüyor. Atıksu arıtma tesisinin faaliyete geçmesinin ardından yöresinin tabii güzelliklerinden olan Çarşamba Çayı evsel atıklardan arınmış olacak. İlgili belediyelerin kanalizasyon projeleri ve inşaatları 2012 yılı sonunda tamamlanmış olacak.
49 PROJEYE 116 MİLYON 666
BİN TL ÖDENEK AYRILDI
İller Bankası Genel Müdürlüğü, Konya’da yer alan belediyeler için SUKAP (su ve kanalizasyon) projesi kapsamında 2011 yılında 16 adet proje inşaatına 30 milyon 450 bin TL, finansman kullandı. 2012 yılında bu işlere ilave olarak 33 projeye 86 milyon 216 bin TL ödenek ayrıldı. 49 Belediyenin altyapı inşaatları ise halen devam ediyor.
İller Bankası Genel Müdürü Ahmet Candan, Konya bölgesinde içme suyu ve kanalizasyonu olmayan yerleşim biriminin kalmayacağını, çevre sorunu olmayan yaşanabilir şehirlerin oluşturulması için gerekli projelerin hazırlandığını ve en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade etti.
İller Bankası Konya Bölge Müdürlüğü faaliyet alanı içerisinde bulunan Bozkır İlçesi, Çağlayan, Dere ve Sorkun Kasabalarının atık suları Çarşamba Çayı’na veriliyor. Aygır Kaynağı’ndan çıkarak Karacahisar Köyü, Sorkun, Dere, Çağlayan Kasaba’ları ile Bozkır İlçesi’nin içerisinden geçerek Mavi boğaz mevkiinde Beyşehir-Suğla-Apa (BSA) kanalı ile birleşen Çarşamba Çayı’nın suları Çumra Apa Barajı’na ulaşıyor ve Konya Ovası’nı suluyor.
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !