Recent Comments

BİR YORUM. YILLARIN MÜCADELESİNDE SONA DOĞRU



Yıllar önce dönemin  Çağlayan Belediye Başkanı Mehmet Akgül’ün önerisi,  Bozkır Belediye Başkanı Lokman Ciğercinin desteği ile başlayan Çağlayan Gölet yolculuğu nihayet tamamlanıyor. Son Beş metre yükseltme kararı, suların dağılımı çalışmalarında nihayet son aşamaya gelindi.   Hoyrat sulamanın yarattığı su kayıplarının önlenmesi ve daha
çok arazinin sulanabilmesi amacıyla damlama sulama sisteminin  uygulaması ile üç dört kat daha fazla arazi sulama imkanı doğuyor.  
Son aşamaya gelen çalışmalar ile ilgili 14.02.2013 tarihinde İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Gün, Bozkırlılar Vakfı Konya Şube Başkanı Hasan Ali Ünlü, Konya Harmanpınarlılar Derneği Başkanı Hacer Karahan, yönetim kurulu üyesi Hüseyin Baykan, Ankara Harmanpınarlılar Yönetim kurulu üyesi A.Ülker Yalçın, Emekli Öğretmen Mehmet Apan DSİ Bölge Müdürü Mustafa Uzun, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Nuri Akyalçın ve İlgili şube müdürlerine teşekkür ziyaretinde bulunduk. Gerçekleştirilen işlere olan memnuniyetimizi aktardık.
Bağyurdu, Bozdam, Sazlı,  Karacaardıç köylerinin yanı sıra  Harmanpınar arazilerinin bir kısmının da sulama kapsamına alınması bizleri memnun etti.
Çağlayan Barajı bu günlerde dile dolaşır oldu.. Eser ortaya çıktıkça sahiplenenler arttı.
Meğer bizim bilmediğimiz ne kadar emektarı varmış . 
Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.
Kimin ne kadar çaba sarf ettiğini çok iyi biliyoruz.
Belediye Başkanları, Köy muhtarları, İstanbul, Ankara ve Konya Dernekleri  1998 yılında Çağlayan Göledinin yükseltilmesi için imza toplayarak DSİ Bölge Müdürlüğü ve DSİ Genel Müdürlüğüne müracaat ettiler. O yıldan itibaren defalarca Belediye Başkanları, Bozkır’ın, kasaba ve köylerin; Ankara, İstanbul Konya Dernek Başkanları, Valiyi, Dsi’yi İl Özel İdaresini, İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerini defalarca ziyaret edip su ihtiyacını ve çözüm önerilerini ilettiler. Bu süreç içinde her yerde bulundum. Ne hikmetse bu ekipte hiç bulunmayanların yükseltilme kararının kendileri sayesinde olduğunu yayıp nemalanma çabaları var. Kimin sahiplendiği önemli değil. Önemli olan bu projenin hayata geçmesidir. 
Bu süreçte  emeği geçen ve projeyi başlatan Çağlayan eski Belediye  başkanı Mehmet Akgül’e Bozkır Belediye Başkanları Lokman Ciğerci ve Mustafa Uyar’a,  Belde Belediye Başkanları; Abdurrahman Keşir, Ziya Kara, Osman Güven’e, köy muhtarlarımıza, Dernek Başkanlarımıza, Kaymakamlarımıza,   DSİ Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü çalışanlarına, Bu yolda bize destek olan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz’a, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi’ye, Kop İdaresi Başkanı profesör  Mehmet Babaoğlu’na sonsuz teşekkürler.
Dileğimiz ve ümidimiz ise Sarot Gölünün SAROT BARAJI haline getirilmesi, Dünyanın tatlı su kaynakları azalıp, tükenirken düdenlerle denize  giden milyonlarca metreküp suyun insanlığın hizmetine sunulmasıdır.
                                                                                                                                    Hacer KARAHAN

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !