Recent Comments

Konya Peyzaj Yönetimi, Koruma ve Planlama Projesi 2. Çalıştayı

Çevre ve Orman Bakanlığınca başlatılan 'Seydişehir, Bozkır, Ahırlı, Yalıhüyük ve Suğla Gölü mevkisi Peyzaj Yönetimi, Koruma ve Planlama Projesi 2. Çalıştayı' yapıldı.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdür Yardımcısı Sabri Kiriş, Konya'da bir otelde yapılan çalıştayda dünyada sanayileşmeyle birlikte çevreye verilen zararların arttığını söyledi.
Birlikte ortak kararlar alınarak çevrenin korunması gerektiğini belirten Kiriş, 'Elimizde kalanlarla hareket etmeliyiz. Birlikte ortak çareler bulmalıyız. Türkiye'nin öncelikleri arasında ulusal program çevre ana başlığı altında doğa koruma projelerinin geliştirilmesi var. Ülkemiz doğa koruma konusunda tüm sözleşmelere taraftır. Konya'da yapılan projeye 2 yıl önce başladı ve bu yıl bitirilecek. Proje sonucunda orman, turizm ve tarım alanlarının onarımı gibi birçok karar ortaya çıkacak' diye konuştu.
Konya İl Çevre ve Orman Müdürü Nuri Kunt, Peyzaj Yönetimi Koruma ve Planlama Projesi'nin Konya'da ilk kez gerçekleştirileceğini ifade etti.
Çevrenin ve doğanın öneminin her geçen gün daha çok anlaşıldığını vurgulayan Kunt, 'Avrupa Birliği'nde çevre kavramı önemli yer tutuyor. Ülkemizde de çevre ve doğanın tam olarak korunması ve zarar görmesini engellemek için planlamanın tam olarak yapılması gerekir. Doğal kaynaklar sınırsız değil, bir gün tükenecek. Doğaya olan tahribatı minimuma indirmeliyiz' dedi.
Çalıştaya, Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Figen Osman, Proje Koordinatörü Osman Uzun, Proje Mimarları ve davetliler katıldı.
(MUH-MRS-İRE) - KONYA 
Etiketler

Yorum Gönder

0 Yorumlar
* yapılan yorumlar denetlendikten sonra yayınlanmaktadır.
...

buttons=(Accept !) days=(20)

Bozkır Android Uygulamasını Telefonunuza indirin!!!
Accept !